22.12.2011., 11:05
|
|
there's only Chuck Norris
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Autor hullabaloo
Zamolio bih vrijedne članove foruma za pomoć/preporuku.
Naime, imam Sonyjev (stariji) AV reciever DB790QS koji mi se pokazao kao dosta dobar uređaj. Međutim, jednom prilikom dok sam uspoređivao nekakve zvučnike na njemu, dok je svirao kabel od zvučnika je dodirnuo kućište (80% mislim da je) te se pojačalo zadimilo pa potom ugasilo (bez veze mi ostala predugačka žica od kabela, ali ajde). Inače, zvučnici su bili na 6 ohma. Ovaj Sony na sebi ima prekidač za odabir otpora (4 ohm, 8 ohm), a preporuka za 6 ohmske zvučnike je prebaciti switch na 4 ohma, što ja nisam napravio. Kako preslušavanje nije bilo niti blizu glasnoga sumnjam da je ovo uzrok kvara. kvar se desio u trenutku kad sam lupio o komodu (djeca pod nogama) kada je vjerojatno kabel zvučnika dirnuo kućište pojačala.
E sad, pojačalo se uključi i nakon par sekundi na displayu pojavi "PROTECT" te se isključi. Međutim, kada iskopčam sa matične ploče onaj switch za odabir otpora pojačalo se ne iskljujučuje. Ali zvuka nema (na slušalicama, zvučnike nisam prikopčavao). Unutra nisam nigdje našao crnilo od izgaranja, jedino mi se čini da je na pinovima switcha za otpor bilo crnila. Nisam siguran da li je to i doista točno.
Zamolio bih vas za savjet i preporuku kome bih mogao odnijet reciever na popravak, a da mi ne odere kožu. Je da je star skoro 10 godina, ali svirao je jako dobro, a ima bogami i dosta snage.
Hvala puno svima
|
hvala kolegama. Dogovoreno sa Speedom.
Zadnje izmijenjeno od: hullabaloo. 23.12.2011. u 12:15.
|
|
|