Prvo, hvala vam na odgovorima. Sada pitanja.
lolofuxy:
H100 je ok stvarčica ali kod cijele H-serije su ventovi preglasni, pa ti je dodatan trošak mijenjat ih ak želiš tišinu i performanse (i ne isplati se tolko dat love za polu vodeno rješenje)....
kućište Corsair Carbide 400R ....
edit: i ak misliš stavljat neke veće zračne kulere makni te Corsair Venegance s tim ogromnim heatspreaderima.
@ lolofuxy
Koliko bi me otprilike koštalo da kupujem tiše ventove?
'polu vodeno rješenje'?
400R - 960kn... malo skupo ne? Nema P/P također bez modanja
http://www.overclock.net/t/1144409/h...ibility-thread
Ima neki RAM da je manji, a iste performanse? Noctua je ogroman ne? Teško bi ga ugurao na matičnu => možda zauzme 1-2 ram slota => makar mi samo 2 trebaju.
[I]MAGARAC:
Stane u CM690 bez problema a P-P ti ni ne treba jer 690 ima gore dva venta koja stavis i bok. Push-pull ne stane u cm690 ali ni ne treba je je razlika minorna a i imas ta dva venta.
@ MAGARAC
Misliš na CM690 II? Lite ili Advanced? Gore dobijem ta dva venta ili ih moram staviti(kupiti)?
Ispričavam se.
Nikad kupio kućište. Imam doma 5, sve dobio od frendova. Mini(morao rezati jednom) i Mid, ali nisu dovoljno prohladna.
Jesu li ovo identična kućišta? Razlika samo u boji i ničem drugome?
adm <= link
links <= link
Samo links i amd jer tu mogu ostvariti cijena / 1.23 .
Pupo:
Ako budeš išao na H100 moraš pazit koje ćeš kućište uzet jer nestane baš u svako. U biti izbor ti je sužen na corsairova kućišta i to ne sva, i još par kućišta u koje se može stavit uz malo mašte.
@ Pupo
Za sada najbolji izbor CM690 Advanced => najeftinije? U Lite ne stane ne?
lolofuxy:
da ciljao sam na DH14, al pogledaj sad ovo Noctuini ventovi 12-19 db, Corsovi 22-39 db i s time da je Noctua jeftinija ... na njemu je izbor da se mene pita ja bi Noctuu uzeo
@ lolofuxy
Da, glasnije je dosta, ali ako zamjenim ventove nebude.
Koliko je Noctua lošija od H100? Ajmo uzeti 2500k 4.7/4.8 Load. Koiko C više Noctua?
Još jedan nedostatak što je Noctua ogromna ne? Vjerujem da je bude teško skidati(mrzim skidati hlađenja...) s matične kad bude trebalo, a i stavljati.
MAGARAC:
Nebi ni ja uzeo H100 da ga nisam dobio u pol cijene a nebi ni DH14 jer vise volim elegantne hladnjake pa makar bili i slabiji.
Ovaj je za mene trenutno best buy. Vrhunske perf., vrhunski vent, duplo manji od DH14 a i osjetno jeftiniji..
http://www.thermalright.com/products...t_id=27&id=182
Inace sam ventove sa H100 stavio na potenciometar i smanjio ih do kraja. Ne cuju se uopce a 2600k na 4.6 ima odlicne temp..
@ MAGARAC
Mene bi koštalo oko 650(adm)=> ima gdje jeftinije od 810? Links je skuplje.
Noctua je jeftinija oko 150 kuna ne?
Kako se zove taj hladnjak uopšte? Thermaldake? Nema imena tamo. Koliko lošiji od Noctua?
4.7/4.8
Potenciometar? Smanjio si brzinu vrtnje? To povisuje i grijanje onda ne?
H100
Lakše za ugradit ako imam odgovarajuće kućište.
Uzeo bi CM690II Adv iz linksa po 615/1.23 ukoliko je identično onome iz ADM-a=> pa pitam da li su IDENTIČNA kućišta? (unutra 100% stane H100?). Jer cijena je dosta niža. Nema prozirnu stranicu pa valjda 80 kuna doljem ali opet djeluje mi pre niska cijena.
BTW što ako se desi da pukne crijevo dok računalo radi? I kolike su šanse da pukne cijev nakon npr. 3 godine? Kolika je uopšte izdržljivost vodenih?
Noctua DH14
Vjerujem da bi mi to bila gnjavaža instalirati... Razlika 150 kuna. Koliko C više na loadu? Do 5C?
Ovo bi duže trajalo(više godine) od H100?
Koje kućište za Noctua? CM690 LITE? 600kn.
Rame mogu ostaviti ove ako bi uzeo H100? Mijenjam ako Noctua ili može i uz Noctua?
BTW što je sa ovim? Cooler
ZALMAN CNPS11X Extreme. Bolje ili lošije od Noctua D-14?
Ili
COOLERMASTER V10; ima ga na njuškalu po 500 kuna.
Usporedbe?
Zahvaljujem na pomoći i isprike na mojem "neznanju" odnosno manjku iskustva na ovim područjima. Zato i pitam dobre ljude.