View Single Post
Staro 19.12.2011., 22:08   #1835
markan
Premium
Moj komp

markan's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Unhappy GTX 460 problemi ?!!!

Citiraj:
Autor markan Pregled postova
Povremeno mi zna ekran zatreptati i na par sekundi bude crn, nakon toga, pojavi se slika i ova poruka

zna bit i situacija da cjeli komp blokira ako je u pitanju neki HD video. Ali nema pravila kad se to desi. U cem bi mogao bit problem?

Kartica nije previse koristena. Rjec je o: Gainward GTX 460 GS, 1GB DDR5, a OS na kom se vrti je Win 7 SP1 x64.
Proslo je vec skoro pola godine otkad se natezem sa ovim problemom. Mjenjao sam drivere par puta. Neki su bolji neki losiji. Odlucio sam se za konkretniji potez. Reinstalirao sam Win. Stavio clean install Win 7 SP1 x64. Update je posrkao najnovije drivere za sav hardware i za grafulju instalirao 285.62-desktop-win7-winvista-64bit-international-whql. I dalje ista stvar, ali sa manjim anomalijama. Pobrisao sam spomenute drivere sa sweeperom i stavio 275.33-desktop-win7-winvista-64bit-english-whql koje svi preporucuju, opet isto, ako ne i gore. Win se povremeno zamrzava, driver se zna srusit pa se oporavi, komp ponekad ode u sleep i svasta nesto. U mom slucaju 275.33 su puno losiji driveri od posljednih aktualnih 285.62. Cinjenica je da se komp i dalje blesira. Pokusao sam u komp stavit drugu grafulju (x1950) i tada je sve ok. Nema nepravilnosti u radu. Sto savjetujete? Da ju reklamiram?
Ako se odlucim na reklamaciju imam jos jedan problemcic...prije par mjeseci kad sam nesto radio na kompu cuo sam brujanje koje me je iritiralo pa sam olovkom odlucio dotaknut ventilator od grafulje da smirim vibracije. Desilo se to da je puklo jedno krilce od ventilatora Siguran sam da kod reklamacije to nece priznat, bez obzira sto grafulja i dalje hladi kako treba.
Ima li nekog razumnog rjesenja za tu nesretnu Gainward GF GTX 460 GS 1GB ?