Komp od kompića ima problem da kad je hladan i takvog ga se upali, može raditi recimo 5-10min i onda sam od sebe ode u shut down i lijepo se zgasi i tako bude zgašen par sec i onda se sam od sebe krene palit. I onda se vrlo često niti ne stigne upalit već se ugasi ko da mu je nestalo struje. I onda se katkad krene opet palit a katkad ne, a kad ne krene, ako ga ja krenem upalit se kao krene palit, eventualno stigne pokazat sliku od bios logoa i ugasi se ko da mu je nestalo struje...
e sad, sumnjao sam da je napajanje: matična ima utore 24pin+4pin te napajanje koje je došlo s pločom ima te kablove, dakle sve popuni. No jedino napajanje koje sam imao za probu je Chieftec 420W koje je 20+4 pin te sam ga uštekao tako da 20 ide u 24pin utor a 4 u 4 pin utor. To nije radilo i komp se upalio, došao negdje do bios logoa i ugasio, dakle isto ko prije. Sad koliko sam malo prosurfao, to nije dobro spojeno već sam trebao spojit oba kabela, dakle 20+4 u 24pin utor???
Ako je ipak ok kako sam spojio (20 u 24 i 4 u 4), do čega bi mogao biti problem? matična?
BTW, jesam li možda trebao spojiti 20+4 u 24 pin utor s adapetrom te jedan molex pretvoriti u 4pin i njega uštekati u 4pin? bil bi to radilo? komp je inače totalno nezahtjevan, sve ima integrirano uz jedan hdd i dvd