eh, odluka je na tebi !
samo, kažem ono što znam i ono što sam iskusio iz prve ruke
da ne bude pusta priča...
ovi satovi što se po ebay-u dilaju po 80-ak usd-a su rađeni u casio tvornici ali bez izlazne kontrole. za edificea i slične modele sam 100% siguran.
dakle, poslije radnog vremena ostane par ljudi koji iza zatvorenih vrata tvornice, za svoj džep, proizvode satove (koliko god jadno zvučalo... tako je ! ). taj se sat nažalost razlikuje od "pravog". a, ja sam baš to iskusio na svojoj koži. jer u puno slučajeva oni sa strane donesu svoje škart dijelove koje zapakiraju u ruho casia. mehanizam bez ikakvih oznaka, baterije koje tek tolko da rade itd.
ruku na srce, ima i tih kopija kojima se zalomi pa rade bez problema.
što sam ja dobio za 80$ !?
1. žulj na ruci kojeg sam pripisao nepravilnom držanju ruke itd. (razni upravljači- volani)
2. sat koji je u startu bio crni, ali se nakon 3 mjeseca izlizao ! pa je bio šareni
3. u prijelazu iz klime na veliku vrućinu se stvarala ogromna kondenzacija ispod stakla koja mi je uništila sat do kraja.
4. staklo koje je bilo sve samo ne mineralno kako se reklamiralo
5. kopča koja je bila labava (jedan sam od onih koji u tri godine sat skine jednom ili dva puta)
6. konstantno kašnjenje i problemi s nariktavanjem
ima toga još puno. od davnina nisam bio fan casia niti sam bio lud za njim. mislim da me kod ovog najviše privukla cijena, dizajn/ lijepi izgled i to je više manje sve. prije njega sam imao swatcha koji je bio star dobrih 8 godina. prošao je sve ali je dotrajao s vremenom. problema nikada ! sjećam se da je bio plaćen 700kn novi, iz dućana
tako da... ne vjerujem da cijena sve određuje

ali, ajde... bilo je to "davno"
taj casio me naučio da više ništa slično ne uzimam preko ebay-a, pisana garancija i dućani pod nosom su ono što bi ja platio tih 300-400 kn više, a rižu čuvaju mnoge stvari i sumnjam da se nekom da nakon 6 mjeseci korištenja sat vraćati i reklamirati itd. onda je pojeo vuk magare !
a, moj casio...
kasnio je pa mi je sluuuuučajno odletio u zid i nekim čudom pao pod duple osovine
ako će i nautica raditi takva sranja... spavat će sa ribama

(nakon garancije

)