Citiraj:

Autor  Overclock

Ok, ja nemam blage o motorima, zabrijal sam zbog ludih gljiva (zajebal sam u usporedbi samo zato jer nisam naglasil bitnu stvar a to su najblize tocke izmadju max momenta i max snage), a ovi u formuli su totalni idioti, mislim stvarno ganjaju te masine na 17-19k rpm a max okretni moment im je vec na 11k rpm, koje budale... 

Jopis, ja govorim posebno o ekonomicnoj voznji a posebno o max performansama, ko normalan svaki put mijenja brzine samo na max performansama... 
Kod ekonomicne voznje ce se mijenjanje brzina i dalje vrsiti na recimo 1500-3000rpm na obje masine, ali kad treba izvuci sve iz masine, 2000rpm na kojima je max moment, neces dobiti maximalnu snagu a time ni max ubrzanje ni max brzinu. (a to ti izgleda ne razumijes) 

| 

Opet ti briješ.
Jes ti tolko tvrdoglav inače ili?
Kakve veze ima motor f1 sa svakodnevnim automobilima i mašinama i upotrebom?????
Nikakve, ali baš nikakve.
Druga stvar, ekonomična vožnja je ona vožnja u području maximalne iskoristivosti motora, a to je na bar 80% momenta motora, kakvih Božjih 1500 o/min, daj se skuliraj više, reko sam ti odi guglaj malo, pa se nauči nečemu. Maximalno ubrzanje ćeš dobiti upravo metodom koju ti objašnjavam cijelo dopodne - s vožnjom na 100% momenta, znači da kad prebaciš u višu brzinu izgubiš što manje okretaja i vratiš se u područje rada motora gdje je moment na približno 100%, što je kod turba jako jednostavno pogodit jer je raspon ogroman, dok kod benzinca traži dosta prakse.
Praviš se pametan, tvrdoglav si, a da si samo pogledao linkove od Wolva, i pogledao što se događa sa krivuljama snage i momenta nakon što ostvare svoj maksimu, bile bi ti jasne neke stvari - DA ONE PADAJU, znači ne koristiš maksimalni potencijal motora, nego ga bezveze tjeraš dalje u okretaje, a gubiš na snazi/ubrzavanju, umjesto da ga prešaltaš u višu u pravo vrijeme i ostaneš na max momentu kako bi se ubrzanje nastavilo jednakim intenzitetom. Cesta nije ravna linija, a pogotovo ne ide nizbrdo, da vidiš kako onda tek padaju teorije o puno ks i malo nm 

, kad se krene uzbrdo, ili po zavojima (puno je lakše balansirati kroz zavoje kad imaš toliki raspon momenta da možeš stalno biti u istoj brzini, kad nema trzaja i remećenja balansa koji izaziva promjena brzine na kotače/grip)....
Uzmi crx-a od 160ks, i uzmi turbo benzinca približne mase od također 150-160ks, pa mjeri, ako ti već nije jasna teorija, a ne boj se, prakse imam za sve ove godine i previše.
Drži se ti fino svog nick-a, i mani se auta i internet teoretiziranja, please