Citiraj:
Autor zumbaaa
Zanima me dal se isplati klokat ovaj procesor ima 2.33 Ghz , i na kolko bi bilo dobro ???
Preporuka nekih hladnjaka do kojih 350 kn 
|
Nećeš baš bit uspješan jer taj CPU ima zaključan množitelj, što znači da imaš samo mogućnost dizanja FSB-a, a to ovisi koliko ploča može potegnuti i kakav RAM imaš, jer dizanjem FSB-a automatski clockaš i RAM pa trebalo vidjet koliko RAM može potegnuti.
Ispuni "moj komp" opciju da vidimo koju MBO imaš, kakav RAM je u pitanju.
Hladnjak ne trebaš neki divlji jer sumnjam da ćeš izvuć nešto više od 15% overclocka, za što ne trebaš nešto skuplje od 200kn, tipa Xigmatek Gaia i sl. cooleri.
Nađe se polovnih na tržnjaku, prati pa kupi.
Citiraj:
Autor D1viry
Imam jedno pitanje (nadam se da me nećete popljuvat).
Nakon proučavanja, namještanja, reseta, traženja zlatne sredine i gubljenja živaca, uspio sam relativno stabilno kloknut proc. Problem mi stvara rušanje firefox-a. Ne razumijem zašto se to dešava. Testirao sam ga sa OCCT i prime95, temperature su normalne (60 do 70 stupnjeva). Ne resetira se niti išta drugo, samo se sruši firefox. Malo mi je to problem jer bez njega ne mogu igrat bf3  .
Ako netko ima slična iskustva ili je voljan pomoći, bio bih zahvalan. Ako je ovakvo pitanje odgovoreno u nekoj temi/postu, molim moda da obriše moj post.
Napomena: Samo sam digao fsb i napon. Fsb na 430, a napon za 0,1 V. Vjerojatno sam promašio vrijednosti opet, pa zato pitam ovdje.
|
Vjerovatno RAM, iz razloga što imaš popunjena sva 4 slota i još različite RAM-ove?!
Probaj dići malo voltažu RAM-a ili ostavit samo ovaj keks od 2GB pa vidi kako će se ponašati?