View Single Post
Staro 14.12.2011., 07:47   #10
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Moram biti grub na vise razina - kada sam vidio hvale vrijedan naslov clanka, nakon citanja ostao sam poprilicno indiferentan s naginjanjem na "zalostan", pa cu pokusati kritizirati po kratkim crticama:

- isli ste testirati preko dvije godine star GT 220 pokraj novog, zivog, zdravog, kul tehnologijama nakrcanog i duplo hladnijeg GT 520 - a usporedba je s recentnim ATI chipovima?!
- stil pisanja mi se ne cini na razini znanstvenog i profesionalnog. Dobro plasirana sala ili dvije su dobrodosle, ali ovo vise prilici razgovoru izmedju Fleksa i Visagea na Zderonjama.
- tablica, osim sto je beskorisna i nepregledna, radjena je u Excelu 97?
- gdje je pregled bundlea, koje kartice dolaze s LP limicima i slicno?
- super je sto ste pokrenuli Quake 4, ali koga briga na kartici od 300kn? Gdje su posteni testovi opterecenja pri aplikacijama koje znaju iskoristiti ostale opcije GPU-a (CUDA, OpenCL, multimedijske djidje i ostalo)?
- zakljucak "Potrošnja kartica u mirovanju pokazala se izvrsnom i ujednačenom kao i kod većine kartica pod opterećenjem osim kod najjače HD 6670 zbog veće potrošnje GDDR5 memorije" je na razini Valichevskog o brzini diska pospjesenom ultrabrzim SDRAM cacheom. 6670 se grije vise od 6450 uglavnom zbog duplo vise tranzistora i parsto MHz veceg takta.
- HTPC je samo jedan segment price - potpuno su zaboravljeni poslovni korisnici na koje je ovaj clanak napokon mogao ozbiljno pucati! Poanta citavog clanka je potpuno promasena a testovi su apsolutno svi krivi, od reda. Testirane su kartice od kurca koje ne mogu pokrenuti ni Doom 2, a u zakljucku je sramezljivo spomenuta jedna jedina recenica, i to potpuno lazna i neistinita, o tome kako "multimedijski zaljubljenici" mogu odabrati bilo koju, sto je, ponavljam, vrazija laz, pogotovo jer je GT 220 u igri. Niti u jednom trenu nije spomenut multi monitor support niti isproban njegov rad, a osobno koristim i GT 520 i HD 6450 i razlika je vidljiva u odredjenim segmentima.

Ipak sam zalostan sto je na jednom mjestu nasao skup ovakvih kartica i zamislio izvrstan clanak (ili barem njegov naslov) ali realizacija i poentiranje - 0 bodova.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote