View Single Post
Staro 13.12.2011., 17:32   #1160
Hrvoje xyz
lepi

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor housel Pregled postova
Ovisi sve što želiš i što ti treba. Iako su i Canon 1100d i ovaj gore navedini Sony, oba fotoaparati, to su dva potpuno drukčija uređaja. Ako si baš zagrijan za fotografiju, možda ti se dogodi kao i meni. Kada sam kupovao aparat, imao sam istu diobu kao i ti i ipak sam se odlučio za kompakta, kao taj bridge super zoom aparat. Kako sam samo bio nestrpljiv da dođe, dogovorio se sa vozačem Overseasa da se nađemo na jednom parkiralištu i letio kao manijak tamo da ga što prije uhvatim u ruke. Problem je bio taj što onog trenutka kada sam ga uzeo, shvatio sam da to nije ono što želim, pogotovo kada sam pogledao kroz tražilo a ono mali monitor umjesto klasičnog tražila. To je samo moja situacija što ne znaći da će biti isto kod tebe. 3k kn je poprilično puno za takvu vrstu aparata.
Evo jedno slicno iskustvo, slicno u tu ruku da sam isto mozda se dvoumio imedu entrylevel dSLRa i boljeg kompakta , na kraju sam uzeo lumix fz seriju, i otkako sam ga primio u ruku nisam imao ozbiljnije zamjerke!znaci naravno, u istim vremenskim okolnostima veca je vjerovatnost da ce netko sa srednjim dSLRom napraviti bolju sliku, ali zato moj kompakt ima siri spektar nekih drugih mogucnosti za svoje vrijeme (prije 2 godine).
Tesko je unaprijed reci sto je najbolje za nekog, pa i za sebe , treba prouciti puno reviewa , ako se ima prilike drzat fotice koji su u uzem izboru u ruci, i pogledat sample slike.Ja ni u jednom trenu nisam zazalio sto sam uzeo ovaj fotic a ne polovni dslr ili novi entry-level.
Dosta radim sa svojim dakle panasonic fz38 i sa canon 500d. Neznam, osim sto je canon dosta brzi, rafalno recimo mu je puno bolje od mog , razlika u kvaliteti slika (ima osnovni 17-55 objektiv, tak nesto) nije bas neka, najcesce ju ni ne vidim.Naravno kad se ide u extreme ,kao sto su ekstremno low light okruzje , tu je canon bolji.Canon ima liveview, moj ima lcd ekran i nije da mi fali LV.

Sve u svemu, kaj ocu rec, mislim da je upitno kolko se isplati uzimati entry level dslr i pocetni objektiv naspram ultrazoom fotica.
I druga stvar, jos je gluplje biti zatucan u pogledu bilo koje marke ,ak sutra neznam Philips napravi neki genijalni dSLR s brutalnim procesorom, savrsenom ugradenom stabilizacijom i munjevitim fokusiranjem u 99 tocaka , 1080p snimanje i trajanjem baterije 4 puta duze od prosjecnog slra , naravno da ces ga uzeti u obzir.Ja kad bih uzimao, nebih isao ispod 6x(x)serije + neki bolji objekiv tak 18-55, 2.8 maksimalno.I to preferiram canon samo zato sto mi se cini da su nesto rasprostranjeniji pa je lakse nac objektive , ali i ostalu opremu.Cak me ne dira situacija kod nas, postoji igej,al cini se da je i vani tak.SAmo zato.

Mojih par centa

Zadnje izmijenjeno od: Hrvoje xyz. 13.12.2011. u 17:46.
Hrvoje xyz je offline   Reply With Quote