Citiraj:
Autor housel
Ovisi sve što želiš i što ti treba. Iako su i Canon 1100d i ovaj gore navedini Sony, oba fotoaparati, to su dva potpuno drukčija uređaja. Ako si baš zagrijan za fotografiju, možda ti se dogodi kao i meni. Kada sam kupovao aparat, imao sam istu diobu kao i ti i ipak sam se odlučio za kompakta, kao taj bridge super zoom aparat. Kako sam samo bio nestrpljiv da dođe, dogovorio se sa vozačem Overseasa da se nađemo na jednom parkiralištu i letio kao manijak tamo da ga što prije uhvatim u ruke. Problem je bio taj što onog trenutka kada sam ga uzeo, shvatio sam da to nije ono što želim, pogotovo kada sam pogledao kroz tražilo a ono mali monitor umjesto klasičnog tražila. To je samo moja situacija što ne znaći da će biti isto kod tebe. 3k kn je poprilično puno za takvu vrstu aparata.
|
Evo jedno slicno iskustvo, slicno u tu ruku da sam isto mozda se dvoumio imedu entrylevel dSLRa i boljeg kompakta , na kraju sam uzeo lumix fz seriju, i otkako sam ga primio u ruku nisam imao ozbiljnije zamjerke!znaci naravno, u istim vremenskim okolnostima veca je vjerovatnost da ce netko sa srednjim dSLRom napraviti bolju sliku, ali zato moj kompakt ima siri spektar nekih drugih mogucnosti za svoje vrijeme (prije 2 godine).
Tesko je unaprijed reci sto je najbolje za nekog, pa i za sebe , treba prouciti puno reviewa , ako se ima prilike drzat fotice koji su u uzem izboru u ruci, i pogledat sample slike.Ja ni u jednom trenu nisam zazalio sto sam uzeo ovaj fotic a ne polovni dslr ili novi entry-level.
Dosta radim sa svojim dakle panasonic fz38 i sa canon 500d. Neznam, osim sto je canon dosta brzi, rafalno recimo mu je puno bolje od mog , razlika u kvaliteti slika (ima osnovni 17-55 objektiv, tak nesto) nije bas neka, najcesce ju ni ne vidim.Naravno kad se ide u extreme ,kao sto su ekstremno low light okruzje , tu je canon bolji.Canon ima liveview, moj ima lcd ekran i nije da mi fali LV.
Sve u svemu, kaj ocu rec, mislim da je upitno kolko se isplati uzimati entry level dslr i pocetni objektiv naspram ultrazoom fotica.
I druga stvar, jos je gluplje biti zatucan u pogledu bilo koje marke ,ak sutra neznam Philips napravi neki genijalni dSLR s brutalnim procesorom, savrsenom ugradenom stabilizacijom i munjevitim fokusiranjem u 99 tocaka , 1080p snimanje i trajanjem baterije 4 puta duze od prosjecnog slra , naravno da ces ga uzeti u obzir.Ja kad bih uzimao, nebih isao ispod 6x(x)serije + neki bolji objekiv tak 18-55, 2.8 maksimalno.I to preferiram canon samo zato sto mi se cini da su nesto rasprostranjeniji pa je lakse nac objektive , ali i ostalu opremu.Cak me ne dira situacija kod nas, postoji igej,al cini se da je i vani tak.SAmo zato.
Mojih par centa