Citiraj:
Autor BojanZD
Jedino što priznajem od gore navedenih stavki je jačina signala i vrijeme potrebno da uhvati signal po prvi puta-to kod moba traje duže nego kod GPS uređaja.
Sve ostalo je u toj mjeri flexibilno da ne opravdava cijenu zasebnog GPS uređaja, pod uvijetom da imaš mob. sa podrškom za navigaciju.
Posebno kad se uzme u obzir koliko često koristimo navigaciju-ja možda 2 x godišnje.
|
Ovisi jel ti navigacija treba 2x godišnje ili si u autu non stop

A i druga stvar - imam garmina 710, mio moov m300, mobitela ni ne znam više koliko sam imao s navigacijom. Ali eto za primjer - 1. 5800xm + nuvi 710 - put od 1000km - garmin niti jednom nije izgubio vezu, nokia jedno 10x, dok se nije ugasila jer originalni nokia autopunjač nije mogao napuniti bateriju na mobitelu na kojem je bio uključen gps i bluetooth (zbog handsfree sluške). 2. galaxy s + nuvi 710 - destinacija skoro ista kao i prvi put - cca 1000km - garmin radi cijelim putem bez greške - galaxy s je nekoliko puta izgubio signal, plus curenje baterije bez obzira što je na punjaču (također upaljen gps+bluetooth+3g (radi bržeg pozicioniranja gps-a).
Uglavnom - kako rekoh, ovisi koliko ti i gdje treba navigacija i koliko si u autu, ali ugodnost korištenja zasebnog uređaja i sve ostalo već navedeno u ranijem postu, su nezamjenjive ako ti navigacija treba za ono za što je namijenjena - da te odvede od točke a do točke b zadanim željenim putem.
A ne dođeš u Trst, tamo milijun jednosmjernih ulica, a nokiica kaže preračunavam, preračunavam