View Single Post
Staro 11.12.2011., 18:05   #404
R@zzoR
Yippie-Ka-Yay
Moj komp

R@zzoR's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor KR-DI Pregled postova
Pošto ne znam kud bi ovo svrstao, a vidim da ima veze s clockom, zanima me sljedeće. Dal mi može netko objasniti što je to fazna regulacija (npr. 12-fazna 8+4, 16 fazna 8+4+2+2, 8-fazna), zašto je ona bitna kod matičnih ploča i overclocka procesora (mislim na i5 2500K), dali ima gdje na netu za pronaći kakve upute jer google je prilično škrt da si to malo proučim, jer koliko vidim to je postala svakodnevnica u razgovoru navedenog...

Thx...

Pretpostavljam da se radi o regulaciji napona, ako je to slucaj onda ti to samo daje podatak o kvaliteti naponske regulacije na ploci, sto ujedno poteze za sobom vdroop i ostale stvari vezane za napon... ponovno kazem nisam siguran, ali fazna regulacije mi nekako upucuje na napon

a sada nesto on topic jedno pitanje: planiram uzeti i5 2500k i sada sam u dilemi koju plocu uzeti prijatelj mi je preporucio asrock sa p67 chipsetom koja je solidnih 800 kn, ali posto cu imati na raspolaganju do 1200 kn za plocu ulazim u dilemu jer gledam sve ove asusice od kojih cure sline zbog izgleda tako da sada nisam siguran, pa ako netko moze preporuciti neku iz iskustva, znaci do 1200 kn. u obzir uzimam i hladenje pwm-a tj pasivce oko cpu socketa posto imam na raspolaganju thermalright ultra 120 extreme sa 2 120 mm venta na njemu tako da ti pwm pasivci nisu previse explicitni posto sam za montiranje doticnog hladnjaka na dfi lp p35 potrosio dobrih sat vremena zivaca i lomljenja prstiju.

naravno planiram ocati proc tako da trazim nekoga tko bi mi mogao preporuciti kvalitetnu plocu za to do 1200 kn

EDIT: Da ne pišem novi post imam još jedno pitanje:
Pošto je riječ o OC-u odlučio sam se za asrock z68 extreme3 gen3 (1150kn) u kombinaciji sa i5 2500k kojeg namjeravam držati na nekih 4.5 ~ 4.8 GHz i gtx 560 ili (560 ti, ovisi koja mi bude dostupna za nabaviti), sada bi me još samo zanimalo bi li ovo moglo sve skupa raditi na corsair vx450 ili da uzmem neko tipa tx650? U slučaju da mi treba jače napajanje onda bih uzeo asrock p67 pro3 rev3 (800kn)

Zadnje izmijenjeno od: R@zzoR. 14.12.2011. u 19:07.
R@zzoR je offline   Reply With Quote