Citiraj:
Autor samsung89
Jedno pitanje, dosta kupujem na ebayu i ide mi na živce ova naša pošta.
Živim u zgradi i dođe mi paket koji sam predhodno platio 70 eura da bi mi poštar to samo stavio pred vratima. Pa mislim ono, nije ovo samoposluga jer sam nekoliko puta tako ostao bez paketa.
Pa me zanima kakva iskustva imate s tim i kako to najlakše riješiti? Kada sam rekao to lokalnoj poštarici ona meni veli da stavim sandučić pa sam joj ljepo zamolio da mi objasni kako će unutra nagurati paket od 20x20cm?!(da ne spominjem nešto veće) Neznam kako ona sebi predočava mjerne jedinice, možda po njoj stane, al po meni ne stane 
|
Sve pošiljke do 500 grama se nose na dostavu. Za one preko 500 gr. poštar ostavlja obavijest o prispijeću i odlažiš je predignuti na pošti.
Najlakše to riješiš sa tvojim dostavljačem, dogovoriš se s njim i zamoliš ga da ako te nema doma ne ostavlja pred vratima, lijepa riječ i pivica i zlatna vrata otvaraju.
Ovo se sve odnosi na pošiljke poslane UPS-om, ukoliko je kurirska služba onda je sasvim druga stvar.
Imaš još par solucija:
1. Možeš napraviti za 5,40 kn zahtjev da se tvoje pošiljke čuvaju u poštanskom uredu, a ti onda dođeš i pitaš
"teta ima li šta za mene".
2. Možeš umjesto svoje adrese staviti
"Poste restante" pa te pošiljka čeka u pošti mjesec dana.
3. Možeš u pošti otvoriti poštanski pretinac (brezplaćno) dobiješ ključić i kad te volja dođeš provjeriti ima li čega. U tom slučaju tvoja adresa mora biti - ime prezime, P.O. Box xyz, HR-00000, mjesto, država.
Nadam se da sam malo pojasnio kako stvari funkcioniraju.