Ajde da i ja napisem koji osvrt na ovo cudo nakon mjesec dana korištenja. Osvrt je vise na Android, ali nema veze.
Da mi je neko rekao da cu kupiti droida prije pola godine rekao bi mu da je lud. No 3.5" ekran za cijenu 10 kila janjetine me je osvojio
Najvaznije u cijeloj ovoj price sa tim budget androidima je fenomenalna cijena i samo zato budu potukli sve ostalo. OS kao OS je ne ispoliran. Dobro mozda ne toliko os kao sam market, jer mob dolazi prakticki gol, bez aplikacija. Sto je i na kraju krajeva dobra stvar, jer si svako skine sto si zeli. A i u ovom golom mobu se nađe svega za maknuti sa root explorerom.
performanse su out of the box tak tak. Rabio sam ga dva dana na cistom stocku sa stock launceherom i to je ono. Onak. Ali takvi su svi droidi po defaultu.
Root i drugi launcher su must have. U ove sfere custom romova CM i slicno nisam ni ulazio niti budem. Ne pada mi na pamet da mi na primarnom telefonu ne radi mikrofon ili slusalica. Zato se i zove telefon. Stavio sam gore na njega Goranov rom i dela OK. Jednom sam se zaigrao malo sa root explorerom, pa je pao format. Onda sam ga napokon slozio kako treba, jer sam shvatio da treba sa market aplikacijama dosta pazljivo. Odgovornom tvrdim da je 95% toga na marketu smece. Lose napisano i ono sto je najgore leecha bateriju da to nije istina.
I da. Oboruzati se strpljenjem. Ima appova koji pozderu bateriju da ni ne znas. Ocijena na marketu strava dobra, a app smece. Sada kada sam drugi put dizao rom sam poslozio tocno onako kako treba biti sa svim nuznim aplikacijama i koje po meni rade ok bez nekakvih ekscesa. Evo i popisa sa kratkim objasnjenjem:
air control
alarm droid -
najbolji alarm. Nikada nije zakazo. da se fino konfigurirati.
angry birds
battery notifier (Big text) -
stavlja postotak baterije u notifikacijama. Prakticno
cpu spy -
koliko je procesor radio na kojem taktu
cpu notify -
zauzece procesora u notifikacijskoj traci
digital clock widget -
nepotrebno, ali lijep 
documents to go -
PDF, word, etc citac, pisac. Sve u jednom
doodle jump
BattStatt Pro
facebook for android
google goggles -
nema ga na androidu jer mob nema autofokus treba naci .apk, inace radi normalno. ap za kodove i slicno
imdb
facebook messenger
mPlaćanje -
placanje parkinga, zeta i slicno
Navigon -
jedina prava navigacija. Bolje od sygica
opera mini -
bolje radi od mobile opere i delfina. Po meni the browser
phonalyzr -
kolicna poziva, SMSa, grafovi. Zgodno.
root explorer -
majka svih file managera. Da pisati svugdje. Sa njime je mjenjanje i modifikacija systema peace of cake. Samo paziti sto se brise. Promjenio lock/unlock zvuk za 2 minute itd...
screenshot
setCPU
sound Meter
Sound recorder
Sound hound -
bolji od shazama
techCalc
Trambus -
instalirao zato sto je napisao kolega forumas. 
Wiki mobile -
dedicated app za wiki i to jedini koliko znam bez reklama da je free
launcher pro -
najbolji launcher. Nakon sto sam ga stavio pobrisao sam stock i huawei launcehre iz roota da mi ne smetaju 
.
ovo boldano i crveno sam instalirao jucer, pa je jos u fazi testiranja da vidim dali cucla necega previse.
Inace moj homesceen
zauzece sistema:
nadalje razni task killeri, optimizatori i slicna sranja ne koriste. Droid je tako napravljen da mu to netreba. Sam si dize i spusta kaj mu treba i nemoze ga se forsirati drugacije. Ende. Opcenoti applikacije tipa razni statusi ne koriste bas previse, jer govore istu stvar koja se moze iscitati iz settingsa.
Sto se tice baterije o njoj se sve zna. Traje kratko. Ja uspijem izvuci recimo 24 sata. Ali to nije do same baterije nego vise do mene, jer mi je stalno u ruci i stalno nesto petljam po njemu.
Android kao androdi je imam dojam napravljen da bude g33kov najbolji prijatelj. Svima ostalima valjda neprijatelj. Ne mogu si zamisliti da bi nekome dao androida kao sluzbeni mobitel. Meni je drag, ali u ovom sadasnjem statusu to je igracka. Dobra, zabavna igracka. Napravit cu eksperiment i uzet ga curi da vidim koliko ce joj trebati da se nauci na njega.
Ni sam ne znam kada sam si zadnji put (ako ikad) kupio nesto po cemu sam prckao tako dugo i tako puno kao po ovome.
Da rezimiramo:
PROS
cijena
ekran ukljucen u cijenu
kolicina zabava i tinkeringa koju pruza
mogucnosti synca svega i svacega
jos jednom cijena
dostupne aplikacije
CONS
ne ispoliranost OS-a
kolicina smeca na marketu
battery drainovi, a i opcenito trajanje baterije
konkurencija bi bio alcatel ot-990, za sada samo na 2.2. Kazu da ce do kraje godine pustiti 2.3. na njega. Tehnicki vrlo slicni. Alcatel ima bolju kameru sa blcom i autofocusom, no nema zajednicu koja radi na njemu. 100kn skuplji.