Citiraj:
Autor xtreme96
Dobro,zelis 64GB rama,ok, al koji ce ti qrac tolko? Ajd nam napisi s cim ces ti to iskoristit? Hoces imat u isto vrijeme 56 upaljenih Battlefielda 3? 
|
Napisao sam, pročitaj gore. Evo pojasnit ću malo da ne ispadnem baha (kao neki):
Ne, neću igrati BF3, vjerujem da radi i na sadašnjoj konfi ok.
Treba mi za virtualne mašine koje vrte (između ostalog) razne java server aplikacije. Oni su i inače strašni potrošači memorije, pogotovo kada su loše napisani. I nije problem pokrenuti jedan virtualac sa npr. 5-6 GB (to mogu i sada), ali velik je problem kada mi trebaju dva istovremeno, jer moraju komunicirati međusobno. Ako nemaju dovoljno memorije, sustav postaje nestabilan i ne može se raditi.
Moje ulaganje u računalo se uglavnom isplati u smislu uloženog novca/manje potrošenog vremena na "čekanje".
Ipak, ne mogu sada uložiti neograničena sredstva, jer nebi bilo opravdano i teško bi se vratilo. Kao i većina, ja tražim optimalnu sredinu.
Zbog toga kažem da ukoliko je razlika između max 32 i 64 GB velika, ići ću na 32GB jer ionako ne mislim odmah popuniti sve slotove.
Pa kad dođe vrijeme, opet mijenjati.