View Single Post
Staro 09.12.2011., 13:30   #1148
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor plavi192 Pregled postova
pozdrav

prvo pitanje, da li mozda netko zna zasto su mobiteli u tele2 ponudi i do 1000 kn jeftiniji nego u vipu, tmobileu, ali i ducanima poput svijet-medija itd.. ?
npr, xperia arc je u tele2 3100 kn (cijena samog uređaja bez pretplate itd), u t-centru mislim da je 4000..
druga stvar je da baš zbog te jeftine tele2 ponude su mi u oko upala ova tri mobitela: SE Neo V (1800 kn) , galaxy s+ (2400 kn), i lg optimus 2x (2500 kn)... budzet mi je u biti 2000 kn, ali sam spreman jos pridodati 400-500 kn ako se isplati uzeti ovaj galaxy ili lg više nego neo v..., koliko sam shvatio neo v ima najbolju kameru od ovih, (bravia i exmor, ne znam dal to imaju s+ ili optimus?) , kod samsunga me najvise smeta to šta nema blica, ali opet ne znam dal bi mi to trebalo bit toliko bitno, tj. dali tak jako utjece na kvalitetu slike... baterija mi je bitan faktor takodjer, koji od ta tri ima najizdržljiviju bateriju ? s+ ili? ... koje su vaše preporuke?, i ako bi mogli, probajte mi što opširnije obrazložit i zasto...
unaprijed se zahvaljujem

edit: samsung i9023 nexus s je isto u tele2 ponudi za 2400 kn, šta o njemu mislite?
Ako ti je važno slikavanje, onda uzmi SE Neo.
Galaxy S+ ima istu kameru kao i galaxy s, pa se mogu poistovjetiti. Slike su odlične u dobroj osvijetljenosti ( ne mora biti presvijetlo), no nisu loše ni u mračnijim područjima(skuži se što se htjelo slikati ).
Nexus S ima bljeskalicu, a budući da koristi iste drivere za kameru kao i samsung galaxy S, vjerojatno je ista kamera kod njega, što bi u prijevodu značilo da je kamera popravljena za rad i u mračnijim scenama. Veliki minus kod Nexus S (meni barem) je nemogućnost proširivanja prostora sa microSD karticama.
LG Optimus 2x nisam imao, to bi trebao pročitati malo dojmove pod "Android Mobiteli".

Baterija je obično uvijek najbolja na Sony Ericssonima i Nokijama, no ne znam da li je i u ovom slučaju tako, govorim kako je prije bilo.
Galaxy S+ traje baterija 2 dana uz umjereno korištenje i uz paljenje GPS, 3G, WIFI jedino po potrebi.