Citiraj:
Originally posted by RAK
Ajde da se ja malo pohvalim.
720x576 (puna PAL rezolucija) @1000 kb/s DVD rip.
Takvi su mi gotovo svi filmovi osim onih koje sam dobio. Neki su malo lošiji zbog nedostatka CD-a. Slika vrhunska. Namijenjeno za televizor. Filmovi su na 1 - 3 CD-a ovisno o trajanju, a najčešće na 2. I tako 70-tak puta.
Trajanje encodiranja je 2.5 - 4 sata.
TV kartice uglavnom rade probleme. Grafičke nemaju iste TV in-out. Treba dobro paziti na izbor. Moja ima priznato nedan od najboljih. ATI ima bolji.
|
Moji su uglavnom tu negdje-oko 800-1000 kb/s sa 96 zvukom.
Ali nije sve u čistim brojkama. Zašto-nije svejedno kakav je film, koliko traje itd. Što ti vrijedi ako imaš nekakav triler, dramu bez puno akcije, specijalnih efekata koji se odvijaju uglavnom po danu (bez puno scena po mraku) u bitrateu od 1000 kb/s i zvukom u 128?! Vjeruj nečeš osjetit i vidjet razliku nikakvu razliku i da su duplo manje vrijednosti. Zato ja koristim ove alate koji kad poštelaš postavke (odrediš kvalitetu slike, zvuka veličinu datoteke) pročekiraju sam film i izbace ti preporučene vrijednosti s obzirom na sam film. Tek onda postavljam vrijednosti s obzirom na te podatke. Meni su filmovi na 1 CD osim suludih akcija koji su na 2 CD.