Citiraj:
Autor Wolverine
@jopis
Imam dva seta kotača i zimulje koristim od 10-11 pa do tamo 3-4 mj ovisno o tome kakvi su uvjeti. Kako je to drugi auto u familiji kojeg vozim samo ja ne radim puno km - tek cca 12-15k godišnje ovisno o prigodi
Nikad nisu skladištene gdje imaju izravan dodir sa sunčevim svjetlom niti vlagom.
Ne govorim samo o zimskoj nego i o ljetnoj gumi. Jednostavno nikad ne bi uzeo u startu toliko staru gumu. Bio to Michelin/GY/Uniroyal/Toyo/Kormoran ili Obilićevo. Time da se ne ganjam autom jer nije za to ni sposoban, a iskreno i prošlo me to.
|
Hebiga, ja se vozim kolko auto gdje može držat svaki dan (putujem na posao s posla, pola puta mi je otvorena cesta van naselja), radim 40-45.000km godišnje sada, prije sam radio puno više, guma sam se namijenjao i na svojim autima (i u radioni kod ćaće masi ljudi, no to je irelevantno), pa ti mogu reć da npr. jedan michelin pilot alpin kojeg sam imao na malom autu od 150ks, star 8g odlično radi svoj posao u zimskim uvjetima na cesti, 5g star pirelli winter (asimetrične, ne da mi se guglat sad za točan model) na malom autu od 136ks, 4g star dunlop wintersport na bmw-u od 200ks, itd. Takve egzibicije nisam probavao sa barumom, kormoranom i ostalom kompanijom, ali sa gumama iz vrha imam samo pozitivna iskustva iz prve ruke.
Ne dijelimo isto mišljenje i to je to.
Daleko od toga da je tvrdnja 'najbolja guma je nova guma' potpuno ispravna, ali nije istina i da je guma stara npr 5 godina beskorisna ili plastična, ako se je pravilno postupalo sa istom.