Tema: Automobili
View Single Post
Staro 05.12.2011., 13:58   #1447
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
On je uzeo 4,5 godine staru gumu. Nakon dvije zime će je moć bacit-prodat jer će bit plastična.
Ona može trajat 10 godina no već će za tih 4-5 godina postat dosta plastična.

Recimo ja sam bio uzeo novu Dunlop SP WinterSport (prema DOT-u staru godinu dana) vozio je 4 zime potrošio niti pola i prodao jer je već bila plastična i na mokrom je imala osjetno lošije performanse nego dok je bila nova.

Polaris2 koje sad imam vozim evo treću zimu i vozit ću je vjerojatno još iduću.

Činjenica je da dosta vulkanizera koji imaju velike lagere prodaju te gume sa starijim DOT-om za siću. Osobno nikad ne bi kupio 4-5 godina staru gumu pa bila ona i iz švabije
Ovisno o kojoj se kilometraži radi naravno, i o činjenici da se zimska guma ne smije voziti preko ljeta, tj po visokim temperaturama, jer to je ubije, doslovno (ta plastičnost, prekomjerno trošenje, itd). Ako se zimska guma koristi u vrijeme kad je namijenjena i skladišti propisno kada se ne koristi, vijek trajanja je znatno duži, bez 'plastičnosti'.

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
kao što sam ti pričao... ja sam ove godine morao baciti sad neki dan pri zamjeni eagle f1 dot06, ripna je totalno oke, a kao dokaz plastičnosti prilažem mogućnost šlajdranja u drugoj.

sa 75hp
Ti si pobijedio. Al totalno. Pa kakav F1 po ovim temperaturama, to je guma za +15 na više, sve ispod, koma, toj gumi treba propisno zagrijavanje, koje je nemoguće postići u ovo doba godine u kontinentalnoj klimi.....
Da je jučer izašla iz tvornice i stavljena na tvoj auto, 'šlajdrala' bi jer nije vrijeme nit su uvjeti za takvu gumu. Imam i ja michelinke godinu dana stare na autu, ljetne, pa dok nisam stavio ultragrip gy gore, vrti auto ko da ima 150ks a ne 75ks. Jednostavno ljetna guma je LJETNA guma.