View Single Post
Staro 04.12.2011., 15:05   #9
Peta
Registered User

Peta's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Nakon nekih 12-ak sati isprobavanja i editiranja user.ini fajla, došao sam do sljedećih zaključaka:
1. ACS ni na koji način ne funkcionira bez T-koma firma
2. VoIP ne funkcionira bez T-koma firma (barem ne u potpunosti ili na zadovoljavajuć način)
3. VoIP liniju nije moguće seliti, čak iako znamo username i pass (očito T-Com ima još nekog asa u rukavu)

Dakle, toplo preporučam da bilo tko, tko je vlasnik TG782i u režiji T-koma i ima njihov VoIP ne mijenja FW!! Sav customization raditi preko user.ini jer sam na nekom stranom forumu pročito da čak T-komin ACS neke postavke u routeru naštimava za vrijeme konektiranja VoIPa (on the fly), te da iste nisu vidljive u user.ini (ne odgovaram ukoliko se ova tvrdnja pokaže netočnom)

Svoj problem sam riješio, tako što sam maznuo baki Siemens SX763 i stavio joj Thomsona 780WL, jer Siemens ima T.38. Na kraju svega ostaje gorak okus u ustima, jer imam TG782i koji mogu koristiti samo za net i iptv (barem mislim da sam to uspio posložiti), a VoIP koji je do sada već postavljen u čitavoj Karlovačkoj županiji ne funkcionira. Jedni spas svima nama koji smo se doveli u ovu situaciju je eventualno pojavljivanje T-koma FW-a... Kada ću imati slobodnog vremena nastaviti ću se zabavljati sa TG782, pa ako pronađem kakvo riješenje postat ću ovdje... Hvala kolegama forumašima na podršci!
Peta je offline   Reply With Quote