neda mi se tražit linkove, pa idem školski.
ako pogledaš u senzor optičkog miša odozdo, možeš jednostavno uočit princip na kojem funkcionira. svjetlost ledice usmjeren jednom lećom obasjava površinu ispod druge leće tj. senzora, koji je ni manje ni više nego minijaturna cmos kamerica (mislim da je npr. mx518 30*30 piksela, ali pričam napamet).
nakon toga pogledaj u laserski senzor, ista stvar samo što je u ovom slučaju izvor svjetlosti puno finiji i usmjereniji, što u krajnjoj liniji omogućava jednostavnije bildanje dpi-a u marketinške svrhe. ispod druge leće opet se nalazi cmos kamerica. analogno tome jednostavno se može zaključit da zapravo nije riječ o laserskom senzoru, već o dobro smišljenom marketinškom terminu.
kao što sam napisao u postu prije pravim laserom može se smatrati samo philips twin eye, koji radi na principu dopplerovog efekta (
http://en.wikipedia.org/wiki/Doppler_effect). može ga se pronać u razerima (mamba, orochi, lachesis, tron...), pokojem coolermasteru, ratovim (5,7,9), itd (neda mi se sastavljat cijela lista

.
eto...