View Single Post
Staro 04.12.2011., 01:37   #921
men4bet
Registered User

Datum registracije: Dec 2011
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Osnovno "otključavanje" je prvi korak, sada trebaš Ethernet konfig kako bi dobio WAN Router, potom prebaci sa PPPoE na Dynamic IP konekciju, postavi da mu je IP različit od 1. routera ali u istom nizu.
uključio sam Ethernet ranije,
"potom prebaci sa PPPoE na Dynamic IP konekciju" - ovo mi nije jasno, trebam uključiti DHCP ili...?,
IP su različiti, to sam prvo napravio

Citiraj:
Autor Delboy Pregled postova
@men4bet
Ubaci Ethernet konfiguraciju sa prvog posta, i kad namjestis pod internet dhcp client i ostalo pod voip namjesti da koristi tu internet konekciju ako vec nije..
" i kad namjestis pod internet dhcp client i ostalo"
da li treba uključiti DHCP ili nešto drugo? (probao DHCP upravo, ne radi) -to se preporučalo ranije da se ne uključuje kod dva rutera,
SX mi je drugi u nizu spojen LAN-LAN, i kada spojim komp na LAN port imam internet, uspio sam spojiti i telefonsku liniju sa prvog rutera na ulaz simensa, uključio sam "fixed line" i telefon zvoni na dolazni poziv(bez coller ID, ali to za sada nije važno), no ne mogu nikako ostvariti voip poziv prema van
internet connection sam stavio Bridging (MER) - test konekcije - Physical connection Failed.
, IP address type: automatic, MTU je 1492 (probao 1462, ne radi), VPI/VCI je 0/33, PPPoE pass-through-ON, NAT i DNS - OFF, routing je ON, route LAN1 (preko njega sam sppojen sa drugim ruterom), Connection service - internet - 0/33 (drugo ne da)...
lampica za voip nije upaljena......
ako netko zna kako ovo osposobiti...

Zadnje izmijenjeno od: men4bet. 04.12.2011. u 01:52.
men4bet je offline   Reply With Quote