View Single Post
Staro 03.12.2011., 13:39   #536
danijel_b
Premium
Moj komp

danijel_b's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
Evo nakon 5 dana druzenja mogu definitivno preporuciti svima koji mogu izdvojiti za misa 600kn - Roccat Kone+
Dosad sam bio vlasnik Sharkoon Fireglider-a, i ta dva misa se ne mogu usporediti u mojemu slucaju.

ERGONOMIJA: Posto sam vlasnik omanje sake, Fireglider mi je bio jednostavno neergonomican i uzrok cestih bolova u zapescu. Kone+ je nesto siri, hrbat za dlan mu je malcice visi, a tipke su mu pod vecim kute, strmije su, i opcenito bolje popunjava saku. Sad i 12 sati gejmanja nije problem, jer cijela ruka je sad polozena i oslonjena.
Prilikom kupnje sam probao jos i Logi G700, nesto je manji od Kone+, ali mi je bio previsok hrbat, pa bi mi zapesce bilo u zraku i procijenio sam da mi ne bi odgovaralo.

FUNKCIONALNOST: Hm, ne znam gdje da pocnem. Mis je fantastican u upotrebi. Na istoj podlozi kao Fireglider jednostavno se vidi zasto je toliko skuplji Kone+, dest puta bolje klizi na Steelreries QcK, stvarno je minimalan napor za micanje potreban. Laser je isto neusporedivo precizniji, naime, Sharkoon je dobar za SP pucacine i tamo se ne primijeti preciznost, ali u BF3 MP razlika je OGROMNA. Fireglider jednostavno nisam uspio natjerati da mi glatko radi i minimalno pomice crosshair bez obzira na DPI. Tu je Kone+ stvarno jak, koristim ga na samo 1600dpi i micem ga minimalno po podlozi da bi on i najmanji pomak rgistrirao i to super glatkim pomicanjem crosshaira, evidentno sad u BF3 vidim koliko je bitan dobar mis, puno mi je lakse ciljati protivnikovu glavu i samim time mi je gameplay iskustvo puuuuno bolje.
Takodjer jaka strana ovog misa je podesavanje. Naime u mis sam je ugradjena memorija i procesor tako da driver instalirate samo kako bi ga podesili, inace softver od misa ne radi u pozadini kompa, sva podesenja se spremanju direkt na misa. Podesiti se moze sve, od DPI, LED osvjetljenja, preko 20 programibilnih tipaka, cak skenira i kvalitetu podloge te se tome prilagodjava.
Kvaliteta tipki i scrolla je izvanredna, sve tipke pruzaju odgovarajuci otpor i daju osjecak kvalitete i robusnosti. Tekstura povrsine cijelog misa daje osjecaj kao da je lagano gumiran, medjutim rijec je o zbilja fino obradjenoj kvalitetnoj plastici.

Sve u svemu Roccat Kone+
Nikad nisam imao bolji komad periferije