View Single Post
Staro 02.12.2011., 21:59   #8
[Psyho]Cox
Premium
Moj komp

[Psyho]Cox's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Rebas Pregled postova
Punjač na konektoru daje napon bez obzira da li je spojen u laptop!
Vanjski plašt na konektoru je GND,
Unutarnji plašt na konektoru je +19V
iglica unutar konektora je ID pin sa +14V bez kojeg se noviji HP laptopi ne žele ni upaliti.

Zaključak: tvoj punjač je neispravan,

usput da se malo reklamiram:

http://forum.pcekspert.com/showthrea...ighlight=rebas
E sry sta upadam u temu ali imam pitanje.

Prvo da pojasnim situaciju. Prijatelj mi je donio HP nx6325 laptop i rekao je da mu ne radi punjac. Provjereno je problem u punjacu jer je probao s drugim punjacem i radio je.

Kako nema vidljivih tragova sta ne valja, odlucio sam zamjenit punjac sa punjacem od svog HP nx6125 kojeg sam prodao, a od kojeg mi je ostao samo punjac. Znaci zelim od prijateljevog punjaca uzet onaj kabel od laptopa do punjaca i zalemit na moj punjac od nx6125.

Ali u problemima sam jer njegov kabel od punjaca ima 3 konektora. Na samom ulazu u laptop je onaj siroki konektor 7,4 mm vanjskog promjera i 5 mm unutarnjeg te je jos iglica u sredini. Znaci upravo kako je Rebas opisao. Naime moj punjac je imao samo 2 zice u kabelu od punjaca prema laptopu i kad spojim bilo koje 3 zice novog kabela na 2 stare zice mog punjaca nista se ne događa. Ocito je problem u ovom kontrolnom pinu, tj iglici koja nigdje ne moze bit spojena dok spojim zemlju i 19V.

Planiram otvorit svoj punjac i pokusat direktno na njega nalemit sve 3 zice kako je bilo spojeno na prijateljevom punjacu koji se pokvario, ali nisam siguran hoce li na mom starom punjacu uopce bit mjesto za tih 14V koje je Rebas naveo (obzirom da je moj punjac stariji, moguce da tada to jos nije bilo predvidjeno).

Moze li netko reci, ako ne budem mogao to nigdje spojit direktno u punjacu, jel se moze ikako zavarat laptop da radi bez napona na iglici, tj bez tih 14V?

Hvala na savjetima.

Acer TimelineX 5830G
[Psyho]Cox je offline   Reply With Quote