View Single Post
Staro 02.12.2011., 14:41   #1
Peta
Registered User

Peta's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Red face

Prije svega, pozdrav forumašima!
Dakle imam navedeni router, iz T-coma... Neki dan sam prema uputama na carter blogu maknuo brandirani firmware i stavio generički. Problem je nastao kada je u routeru trebalo podesiti postavke za T-Com IMS (VoIP), budući da se koristi drugačiji username i pass od onoga za pristup internetu. Zvao sam SZK i slao mail na helpdesk, međutim oni mene ili ne razumiju 10% o čemu ja pričam, ili se prave "glupi" jer mi navedene podatke ne žele dati, budući da s njima mogu seliti liniju bilo kuda... Njihov odgovor je da bi router trebao sa sustava sam povući postavke za VoIP, što naravno ne funkcionira radi promjene FW-a. I moja ideja je sljedeća, ako bi netko od vas mogao iz svog TG782i izvaditi user.ini file, bitno da je router s T-Com FW-om i da je user.ini netaknut. Ja bih tada taj user.ini ubacio u svoj router sa generičkim FW-om, te bi teoretski T-Comov ACS trebao proraditi. (ili se varam? Barem mi se u Telnetu činilo da se ACS može naknadno postaviti) :S Kada router povuče sve podatke s ACSa, izvukao bi svoj username i pass za VoIP, te sve ponovno postavio...
Hvala unaprijed!

EDIT:
Kopajući malo po forumu, uspio sam u ovom topicu (http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=181694) naći T-com-ov user.ini
Sada me zanima kako dotični ubaciti u router??? :S
Da li ima kakva opcija u routeru? Restore settings ili slično? (Pitam zato jer mi router nije pri ruci trenutačno)
I dalje me zanima da li će na ovaj način proraditi ACS??

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 02.12.2011. u 15:02.
Peta je offline   Reply With Quote