View Single Post
Staro 02.12.2011., 13:14   #1
Flegma
Premium
Moj komp

Flegma's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Dual monitor problem

Pozdrav,
naime, imam problem vec 3 reinstalacije windowsa na laptop
Opis problema:
kad instaliram win sve radi normalno, dakle monitor je dobar, sve radi kako spada i po 2 mjeseca, ali problem nastaje cim spojim drugi monitor (TV) preko HDMI izlaza. Naime, onda mi iz nekog razloga nakon rebootanja windowsa taj TV koji sam spojio preko HDMIa prepozna kao prvi monitor, mada je stavljeno u windows settingsima da mi je Laptop PC Display main display. Znaci, nakon sto spojim TV preko HDMIa i kasnije odnesem laptop u sobu (dakle kad je HDMI kabel odspojen) moj monitor na laptopu je blank i tek kad spojim HDMI kabel opet u laptop mogu promjenit da mi se prikaze desktop na laptop ekranu. Slika se dakle prikaze na laptop ekranu bez obzira dal je TV upaljen ili ugasen, onaj tren kad ubodem HDMI slika se prikaze.

I u nvidia settingsima stoji da mi je laptop pc display glavni ekran, pa ne znam zasto stalno baca na TV kao main?

Radi se o ASUS n53jq modelu (core i7, 4gb rama, nvidia gt425m 1gb) i Windows 7 x64 Professional sa svim updateovima.