View Single Post
Staro 02.12.2011., 10:42   #2
RiSbO
Premium
Moj komp

RiSbO's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor sasuke_the_king Pregled postova
firma di mi stari radi ima exchange server na t-comu, kojem može pristupiti samo iz firme, od doma neće (zašto?).
Exchange server nije publish-iran prema van

Citiraj:
da probam pojednostaviti rad, importirao sam mu na gmailu njegovu adresu na exchange-u (iskopao sam password iz outlooka), međutim kao prvo samo neki mailovi stižu na gmail, a dosta njih ne. kad se logiram na webmail exchange-a tamo nema ničeg.
Mislim da bi ti bilo bolje rješenje da podesiš na exchange server forwarding kopije svih mailova u mailboxu na gmail.

Citiraj:
drugo, u firmi nisu baš zadovoljni s tim jer očito diša voli pratit mailove, uglavnom skužilo se da mu mailovi od firme stižu na gmail.
zar postoje nekakvi logovi? kako admin može skužiti dali gmail skida poštu sa exchange-a?
Inaće u exchange možeš raditi tracking mailo-va.. ovisi o kojoj verziji exchange-a se radi..

Citiraj:
ako se već tako kuži, mogu li podesiti u outlooku da sva dolazna pošta odlazi na gmail? ili bi se i to vidilo u nekakvim logovima?
Ako ne možeš podesiti na exchange-u forward mailove onda možeš u outlooku napraviti rule za to.. ali će onda taj rule biti aktivan samo kada je outlook upaljen.

Citiraj:
komp je u firmi i iako sam se potrudio da ga zaštitim, admin password je od admina, jedino sam dodao password useru i deinstalirao sve aplikacije koje su mi smrdile na remote control.
ono šta me još buni je da ne mogu pristupiti od doma na komp u firmi preko teamviewera, kao da je blokiran u nekom firewallu, ali na kompu nije, gledao sam. kad sam tek instalirao teamviewer to je radilo, da mi pred jedno mjesec-dva misteriozno prestalo.
komp je na net spojen preko wirelessa, međutim pred jedno pol godine kad sam to podešavao je izlaz bio preko obične adsl linije i speedtouch routera, a sada neznam, jer nije više isti opseg ip adresa, a gatewayu ne uspijevam pristupit.
Probaj instalirati novu verziju teamview-ra. Pogledaj koja je verzija exchang-ea, dali imate ISA-u...
Ako imaš kakviih pitanja još samo pitaj...

Zadnje izmijenjeno od: RiSbO. 02.12.2011. u 10:49.
RiSbO je offline   Reply With Quote