View Single Post
Staro 02.12.2011., 04:01   #11
skyman
Premium

skyman's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Sve to prošao...probao razne gume (3-4mm), spužve (za izolaciju cijevi ovog-onog, iz dobar zvuk itd) i još dosta toga..još dok mi je konfa bila u stackeru 831..tako da sam imao mjesta za svašta unutra nagurat...konačan rezultat nije bio zadovoljavajuć niti toliko primjetan, tj primjeti se razlika al nikakav značajan rezultat....rješenje za dobro hlađenje i pri tom tišinu je kao što svi već znamo - stišavanje ventova...ili onak proporcionalo više ventova-manja brzina okretaja...dampning opcije se mogu stavit kao zadnji korak u svemu tome..al po meni se ne isplati...trenutno imam haf-a 932 Advanced..kao što i sami znate dosta perforirano kućište...imam 3 x 230mm venta (side vent sam maknuo i zatvorio to komadom pleksija debljine 5mm)...jedan je naprijed na upuhu, drugi s druge strane hdd cage-a..tako da imam push-pull preko hdd cagea...3. 230mm gore na ispuhu...i jedan 140mm iza na ispuhu...na grafi je stavljen AC Twin Turbo Pro...na procu AC Freezer 13 Pro PWM...svi ventovi uključujući i AC na grafi su na 5V..hladnjak na procu je naravno reguliran PWM-om od matične...rezultat je jako tiho računalo a i ono najvažnije - sve je i više nego adekvatno hlađeno...takav je setup bio komp pod opterećenjem ili ne..i to je to...što se tiče prašine..cijeli setup je napravljen tako da je samo jedan filtrirani intake naprijed 230mm, tako da prašine ima u tragovima čak i nakon par mjeseci...zato ne ulagat u nikakve dampning spužvice nego dobro hlađenje...da, ima napretka stavljanjem tih kerefeka al nikakav značajan i vrijedan tog novca ili truda...znam šta pričam jer sam se nakupovao svačega po m2, ali ako hoćete naučit na teži način...zašto ne
skyman je offline   Reply With Quote