Preporučio si mi taj armaflex u drugoj temi, malo sam guglao i zakljucio da to ipak nije to. Jer taj armaflex je namjenjen da spriječi kondenzaciju, stvaranje mikroba, bude vatrootporan i slične karakteristike. Nije mu u prvotnoj namjeni da smanji buku unutra kućišta.
Ali da, materijal je jako sličan acoustic damping materijalima, nega guma/pjena meka na dodir, ali opet sa popriličnom gustoćom.
Prednost apsorber kitova vidim u tome sto se sastoje od min 2 dijela. Osnova je guma debljine 1-3 mm i na toj gumi je gusta spuzva debljine7-17mm. To mi se nekako čini da daje najbolje rezultate.
Iako ni ovaj armaflex nebi bilo lose isprobat, ima ga na metre i jos je samoljepljiv, samo pitanje di bi se to dalo nabavit?
Inace armaflex proizvodi tvrtka koja se zove
Armacell i u svojoj ponudi ima
Aqoustic foam i vjerujem da bi se sa tim materijalim mogli dobit jos i bolji rezultati.
Nekako imam feeling da se kod nas moze nabaviti samo armaflex za građevinu
EDIT: Armaflexa ima u TERMOCOMMERCE-u u Ilici 149, imaju vise vrsta pločastih i uglavnom za cijevi. Ovako nabrzinu sam pogledao cijenik, debljina 13mm, 1m2, samoljepljiva, 150 kn +pdv.
Budem se bas zaletio do njih tamo cisto da vidim sta imaju u ducanu, a i najbolji utisak o nekom materijalu dobijem kad ga osjetim pod prstima
LP