Tema: Dell U2412M
View Single Post
Staro 01.12.2011., 19:58   #260
Oldie
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2007
Stigao je i meni danas, izvor je Megatrend, a naručeno preko HG spota, koštao me je 150 kuna više ali sam ga bar mogao provjeriti odmah da nemam problema sa reklamacijama.
Revizija je 01, nema ni mrtvih, ni zaglavljenih piksela.
Oči su mi danas rekle veliko hvala, neki su pisali da je zamoran za dugotrajno gledanje, ali ja imam suprotan dojam.
Stalak je još čvršči nego kod 2410, ne grije se, nema nikakvih titranja a spojen je sa VGA na VGA sa laptopa sa Bandrige debelim VGA kabelom sa velikim feritima.
Tu se završava moja kompetencija oko kvalitete monitora.
Imam i dojam da su kako pomičem glavu pojedini dijelovi blago svjetliji, ali kada se vratim u osnovni položaj sve je ujednačeno, to sam primjetio samo na tamnim jednobojnim pozadinama. Smanjio sam svjetlost na 40, a čini mi se i da ću još malo, a ostale postavke ću prepisat od vas i vidit što mi paše.
Monitor je bomba, rezolucija 1920x1200 je neprocjenjiva (to mi za njega vrijedi pola cijene), ostatak dajem za kvalitetan stand i pivot povezan sa softwareom tako da sam prebacuje sliku, sve ostalo je mukte na ovom monitoru.
I na kraju, botuni od menua su mogli biti malo izraženije istaknuti prema vani kao i botun za paljenje.

Evo sam lagano došao na brightness 20-25, sve preko toga mi je presvijetlo za rad sa tekstom na bijeloj podllozi, što mi je glavna funkcija monitora. Pokazuje mi 1/4 skale potrošnje, rast pimjećujem u movie modu. Izgleda da ću i ruku malo odmorit, nema skrulanja i stalnog prebacivanja radnih površina, ovo je dva monitora u jednom.

Zadnje izmijenjeno od: Oldie. 02.12.2011. u 16:45.
Oldie je offline   Reply With Quote