Daklem

nakon malo duzeg upoznavanja sa uređajem dosao je i taj dan da stavim costum rom .
Naravno za dodatne manevre ce vam trebati root dakle gore opisan tutorial.
danas sam stavio costum rom i mogu samo reci da je mobitel dobio veliki vjetar u ledja cca 25% ubrzanje u svemu.
par main ficura su
integriran flash (loada sve oglase od flasha) uloda testni flash od adoba iskreno dalje nisam probao jer sam isao napisati ovo pa da vi iztestirate
stavljen driver za kameru od turkcella ergo 5mp kamera
poboljsano trajanje baterije
overclock procesora na 780mhz (mozete podesiti)
ovdje je kompletan popis preinaka koji je preuzet sa
LINK
u principu ovaj cijeli tutorial je preuzet od Zadkyn-a doduse lik je
panj jer neodgovara na nikakva pitanja i samo przi po spanjolskom al da nema njega nebi bilo kastum romova i rootanja tako da hvala mu na ovome jer cu to prevesti na engleski i staviti na xda.
popis poboljsanja (na engleskom)
ja sam stavio odma 1.5 verziju jer je ispravio par bugova i dodao neke gluposti.
najveca zamjerka koja mu se navodi je sto je maknuo defoltnu camera app al imho to nije uopce problem jer instalirate lg camera i to je to .
pa da krenemo na tutorial
ono sto necete saznati iz linkanog topica (a ja sam saznao pukom srecom) je da trebate instalirati drajvere i kastum "bios" da bi mogli staviti kastum rom
pa krenimo redom
Dakle pozivam se na ovaj topic
LINK
Prvo skinete drajver za win 7
LINK
Dakle to su drajveri koje morate instalirati i pokrenuti imat cete screen sa dvije opcije stisnite instal drivers
Ukoliko imate XP a ovi drajveri vam nerade skinite ove
LINK
Ja imam w7 tako da ostavljam vam na dusu dali ovo radi sa xpom (trebalo bi raditi jer se jos nitko nije zalio jel)
Drugi korak je skinuti ovaj fajl
LINK unzipat i pokrenuti Instalador.bat
dobijete fini hakerski zeleni ekran i gro spanjolskog. srecom to vas nista nezanima nego idemo na sljedeci korak a to je stavljanje telefona u fastboot mod.
Treci korak iskljucite mob izvadite bateriju na 4sekunde vratite natrag stisnete VOLUME - (ili volume down) i power button i to drzite 10 sekundi.
pokazat ce vam se samo huawei logo i to je to mob ce ostati takav to je ok tak mora biti
Cetvrti korak prikljucite mob na komp sa usb kablom pricekajte da ga komp detektira i nakon par sekundi odite na fini zeleni haker ekran i stisnite any key
to ce flashati "bios" telefona taj flash bi trebao biti gotov kroz minuti dvije nema zurbe.
nakon toga resetirajte mob i trebali bi imati fini novi bios .
to provjerite tako da iskljucite mob baterija van/unutra i stisnete VOLUME + (volume up) i power tipku na 10 sekundi.
Trebao bi se pojaviti meni sa narandzastim slovima kao sa ove slike
Nakon sto imate fini bios ocete staviti i fini brzi rom.
Prvi korak skinite rom sa ovog LINKA
Drugi korak stavite taj ZIP u root memorijske kartice.
Treci korak odete u bios mod dakle iskljucite mob baterija van/unutra volume + i power button 10 sekundi.
Dobijete narancasti meni navigirate sa volum + i - sa power butonom potvrdjujete.
Cetvrti korak izaberite factory data wipe, onda wipe cache i onda advanced wipe devil cache (nije tocan naziv al budete vidjeli.
kod svakog kad odaberete wipe imat cete meni sa 10 no stavaka i jednom yes uvjek tu yes stavku izaberite.
Peti korak vratite se u pocetni dio biosa i odaberite instal zip from sd card, chose zip from sd card, i navigirajte do zip fajla nazvanog zadkin i odaberite ga.
Kad ga odaberete bude se poceo flashati meni je trajalo cca 4minute kad zavrsi reboot sistema i ako je sve proslo dobro (a nema razloga da nije) dobiti cete boot meni sa zad logom.
meni se prvi put mob loadirao par minuta tako da strpljenja.
nakon toga imate fini costum rom koji je brzi stedljiviji sa baterijom i ramima jacim procesorom i boljom kamerom
Ako ima kakovih pitanja slobodno pucajte. [/COLOR]
Isto kao i u prvom postu sve radite na svoju odgovornost i ja nisam odgovoran za eventualne probleme i greske. ja sam napravio sve po ovim uputama i dobio sam ono sto sma htio .
Greske
ovdje cu stavljati sve greske koje bi se eventualno javile,
rijesenje
CODES
kodovi za secret menu

ovo je shemica.
*#*#2846579#*#*
kod za info o telefonu
*#*#4636#*#*