View Single Post
Staro 29.11.2011., 10:45   #1
Mihael
Premium
Moj komp

Mihael's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Gigabyte GA-990XA-UD3

Model je dosta popularan pa da podijelimo iskustva.
Layout mi je dobar, na papiru ploča izvrsna, podrška za 8core procesore 8+2 regulacija, 6xsata3, usb-ova kol'ko te volja + 2 3.0 standard, 3xpci-e (16x-8x-4x) tko se pali na te stvari, postavki u BIOS-u po meni i previše
Northbridge hladnjak je na dodir vruć, SB jedva mlak, sve u granicama normale.
Negativne stvari, BIOS F10f, ljudi se po raznim forumima jako žale na nju, i ja ću skoro, da imaju ovakvih ili onakvih problema.

E sada ono što mene muči je to da mi CPU ne želi raditi otključan, tj. radi, ali se uredno računalo "zamrzne" u windows-ima, nekada nakon 10 sec, nekada kod pokretanja OCCTPT-a, a nekada kod pregledavanja internet stranica. Već sam mislio da je problem u ploči ili radnoj memoriji jer je moj 555BE radio na Asrock-ovoj ploči kao X4 B55 na 3.6GHz i to na stock naponu 24/7 bez ikakvih, ali i najmanjih problema.

Problem nije u radnoj memoriji, probao sam 2GB Apacer-a na 1333, jednaki problemi; dizao napon na svim komponentama, ništa se nije promijenilo, ostale postavke više ni ne znam što sam isključivao, što ne. Probao BIOS-e, F3,F5,F8,F9,F10f Google pronalazi identične probleme kod drugih korisnika iste ploče i to nevjerojatno, ali većinom su ljudi iz RH po stranim forumima, ako to ima ikakve veze. Neotključan radi na 4.0GHz bez ikakvih problema, sve uredno.

Ima li tko kakvih ideja i prijedloga, jer meni preostaje ili x2 ili mijenjati ploču ili procesor. častim pivom ako tko riješi problem

Zadnje izmijenjeno od: Mihael. 29.11.2011. u 10:51.
Mihael je offline   Reply With Quote