View Single Post
Staro 28.11.2011., 23:10   #1
Totoro
Premium

Datum registracije: Feb 2008
Prerada matx kućišta s napajanjima

Gledam kućišta sa što manjom dubinom, a da mi ipak mogu pogoniti nekakvu matx ploču i da nisu gro skupa, a da ih ima kod nas za nabaviti.

Oko mi zapelo za npr chieftec cd-01 ili linkworld 727 (ili bilo što sličnih dimenzija što mi možete predložiti. Ako netko uspije naći nešto još pliće za matx ploču, svaka mu čast).

Problem je što sva ta kućišta dolaze s preslabim i upitnim mi napajanjima. Koliki je problem izvadit iz njih ta napajanja i na njihovo mjesto, dakle u prostor istih dimenzija koje zauzimaju ta 350/400 wattna napajanja, ugurati neko pristojno napajanje od 550/600 watta? Možda je to glupo pitanje al nemam iskustva s time pa moram pitati...

Nadalje, u kućište bih još ugurao, uz dakako matx ploču, jedan hard disk, pržilicu a na mbo bih stavio i5 2500k s pripadajućim hladnjakom. 2 kartice rama te jednu grafičku karticu od kojih cca 20-25 cm duljine u rangu ati 6850 ili 6870.

Ne bih ništa overclockao niti bih dodavao dodatne komponente tijekom životnog vijeka kompa.

Koliko bi mi i kakvih, po vašim iskustvima, trebalo još ventilatora u kućištu, odnosno nude li spomenuta kućišta dovoljno prostora da se sve spomenuto pristojno hladi i da sve funkcionira nominalno?

Zahvaljujem na možebitnim odgovorima.
Totoro je offline   Reply With Quote