View Single Post
Staro 28.11.2011., 11:51   #8
beyond666
Premium

beyond666's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor Rain Man Pregled postova
Zvucna se zaobilazi, dolazi cist digitalni signal na dekoder, bez obzira sto dekoder pise o tome. To ti je najkvalitetnija opcija i uglavnom ni nemas druge ako trazis bitperfect. Zato i imas "exclusive mode" i mozes zaboravit na druge zvukove osim tog sto sviras kroz player sa wasapi.
U ovom (mom) slučaju, što je dekoder? Onboard zvučna ili z906?

Citiraj:
Cesto puta ne mozes (ne bi ni trebao moci) preko softverskog playera na racunala (recimo foobar) pojacavat i smanjivat zvuk.
Od Foobar i MusicBee rade ekvilajzeri i stišavanje/pojačavanje zvuka, ali zato ne radi od Realteka ekvilajzer i windows stišavanje zvuka. Dok playeri rade u WASAPI modu, naravno.

Citiraj:
Kako ja vidim imas dvije opcije.
- Da za FLAC koristis kombinaciju player, wasapi, DAC (z906) i zrtvujes ostale zvukove, a dobijes povremena smrzavanja ako pokrenes program koji trazi pristup windows mikseru. Ja bi koristio tu opciju samo u slucaju debelo kvalitetnijeg setupa od z906.
Zasad će ovako i ići.

Citiraj:
- Da normalno nastavis koristit sve kako i sluzbeno dolazi. Jedino mozes pogasit sve efekte koji utjecu na muziku u zeljenom muzickom playeru. I dalje ce signal dekodirat z906 ukoliko koristis SPDIF jedino nemas bitperfect. Kod filmova ukljucis SPDIF u playeru i tad ti se z906 brine za dekodiranje DD i DTS-a.
Sve mi i jest spojeno preko spdif-a.
beyond666 je offline   Reply With Quote