Citiraj:
Autor mario_st
tcom zna po kvartovima gdje je bolje da se ne petljaju s iptv uslugom.
drugi operateri će ti prodat sve zato što vide na kojoj se centrali nalazi.
kvaliteta parica je za njih nepoznat pojam
amis/h1 bi poslao kvar tcomu 
nemoj mislit da se kabel mijenja tek tako, tj. tih 300-400m.
to je ogromna distanca, pa nije valjda da si samo ti tu spojen?
btw, evo ti parametri parice 2,9km 
čisto da stekneš dojam.
Maximum line rate: 14472 kbps (downstream) / 1399 kbps (upstream)
Noise margin: 13.4 dB (downstream) / 12.1 dB (upstream)
Line attenuation: 31.8 dB (downstream) / 20 dB (upstream)
Downstream rate: 4704 kbps
Upstream rate: 315 kbps
|
Susjed i ja, imali s druge strane kabel preko kuće i sad kod zadnje prijave došli kooperanti i rekli da nema smisla tražit kvar i da će povući novi kabel koji će nešto skratiti put signala i to je 400 metara do razvodnog ormara. Na kraju su došli i povukli nekih 250 metara do mjesta gdje je stari kabel bio u ulici i tamo se nakačili. Ne znam tko je i kako donio odluku da ipak ne povuku svih 400metara i čemu uopće taj novi kabel...kažem, kooperanti.
@TDK, to je ovaj i rekao, kad puste više da dođe do povećanog gušenja i da ne mogu. Da nije problem u tih 100 metri starog kabela nego da je i u ormariću loše i da su mi dali najbolju paricu koja je bila slobodna. Da čekam da prebace na novu centralu i to je to. Pušiona uglavnom

Bar linija ne puca, brzinu ću preživit

.
Problem je što ne znam točno kojim putem ide kabel do centrale u centru, ali mjerio sam po nekom razumnom putu i ispada 3km što prema onom grafu koji se nalazi na ovoj temi i daje odprilike brzinu koju imam kao maksimalnu. Ostaje mi nada da će bit bolje na novoj centrali koja je 1km bliža
Stara linija je imala Noise margin oko 6-7 i maximum line rate oko 3000, ali to je bilo mjereno u trenutku "kvara", dok je linija pucala. Dok je radilo OK (zadnjih 8 (?) godina, imam dsl dok je još bio 256/64) imao sam siemens c-010-I i u njemu nikad nisam parametre kontrolirao.