wasapi se korisit da prebacuje digitalni signal od playera do dekodera bez da ista drugo utjece na njega. Mozes imat zvucnu od 2000kn ili onboard zvucnu i sa bitperfect (wasapi) playbackom rezultat je isti. Zvucna se zaobilazi, dolazi cist digitalni signal na dekoder, bez obzira sto dekoder pise o tome. To ti je najkvalitetnija opcija i uglavnom ni nemas druge ako trazis bitperfect. Zato i imas "exclusive mode" i mozes zaboravit na druge zvukove osim tog sto sviras kroz player sa wasapi.
U DD i DTS ne mozes ubacit efekte, mozes jedino u letu prekodirat signal ili pustat samo stereo. Za najbolji ucinak pogasis sve efekte jer najcesce ako i imas nesto ukljuceno, obicno dekoder to ni ne moze dekodirat. To najvise mislim na flac. Ako koristis wasapi efekti se ponistavaju i nemaju efekta ni u mp3 ni u flac-u. Cesto puta ne mozes (ne bi ni trebao moci) preko softverskog playera na racunala (recimo foobar) pojacavat i smanjivat zvuk.
PCM ti nije format, to ti je nacin digitalnog zapisivanja analognog (zvucnog) signala. Nemas sto pretvarat. FLAC je najkvalitetniji nacin zapisa jer nema gubitka kvalitete vec se zvuk samo komprimira. Dovoljno je da imas player koji zna dekodirat FLAC, a to znaju manje-vise svi, da imas player koji podrzava bitperfect i dekoder koji zna dekodirat taj tvoj PCM, a to isto takodjer znaju svi.
Kako ja vidim imas dvije opcije.
- Da za FLAC koristis kombinaciju player, wasapi, DAC (z906) i zrtvujes ostale zvukove, a dobijes povremena smrzavanja ako pokrenes program koji trazi pristup windows mikseru. Ja bi koristio tu opciju samo u slucaju debelo kvalitetnijeg setupa od z906.
- Da normalno nastavis koristit sve kako i sluzbeno dolazi. Jedino mozes pogasit sve efekte koji utjecu na muziku u zeljenom muzickom playeru. I dalje ce signal dekodirat z906 ukoliko koristis SPDIF jedino nemas bitperfect. Kod filmova ukljucis SPDIF u playeru i tad ti se z906 brine za dekodiranje DD i DTS-a.