View Single Post
Staro 25.11.2011., 19:58   #18
tomov
Premium
Moj komp

tomov's Avatar

Datum registracije: Feb 2011
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Al ste se ovdje izmješali, više se nezna tko šta pita.

@tomov
Aj malo bolje definiraj sve skupa, koji ISP, koji modem / router, kako je oboje konfigurirano, . . .

"terminalna oprema od ISPa leaseom dobije novi IP" > ovo je normalno na WAN strani, svakom konekcijom dobiješ drugi javni IP,
Lan strana (privatna) je nešto drugo i ako postaviš IP Edimax - a na 192.168.2.1 automatski je Lan u 192.168.2.X nizu.
Dakle ISP je Vodatel/Metronet. Terminalna oprema je neka Ericsson do koje dolazi optičko vlakno. Iz te kutije imam 100MBit LAN konekciju prema Edimax routeru za net, 100 MBit za IPTV i telefosnki kabel prema telefonu. U svemu je bitno da iz Ericsson "kutije" ide UTP5e kabel prema Edimaxu routeru.

U wifi routeru Edimax stavim da router ima fiksnu adresu 192.168.2.1. Routeru mogu pristupiti jedino ako na kompu koji je spojen UTP kabelom na router definiram fiksnu IP adresu 192.168.2.2. Nakon podešavanja routera da dodjeljuje adrese DHCPom i podešavanja mrežne kartice na kompu da preuzima adresu preko DHCP servera i restarta kompa analiza mreže govori da je problem između Edimax routera i terminalne opreme koju imam od ISPa. Ako ugasim na Edimax routeru DHCP server stvar najnormalnije radi na računalu spojnim UTP kabelom i dva računala koja pristupaju wirelessom no IP adresa svakog računala ovisi o samoj adresi terminalne opreme postavljene od strane ISPa.

Nadam se da ima dovoljno detalja. Na starom wifi routeru je sve najnormalnije funkcioniralo no on je na poleđini imao definiran WAN port dok Edi ima samo označeno brojakama portove od 1 do 5.

U čemu je catch ili'ti kvaka 22?
tomov je offline   Reply With Quote