Ako se tko sjeca mojeg slucaja od prije koji mjesec s laptopom kojem su los hard disk zamijenili gorim... Slijedi nastavak i epilog (bilo je u medjuvremenu jos "ping-pong" peripetija na relaciji Drustvo "Potrosac" - trgovina - servis, no to sad vise nije bitno...):
Uglavnom, laptop su u drugom navratu "servisirali" jos preko mjesec dana ispravljajuci vlastitu pogresku (jasno, sve bez ikakve isprike) pa mi je dop****** te sam konacno poslao pisanu prijavu Drzavnom inspektoratu. U prijavi sam precizno naveo cijelu kronologiju, zajedno s kopijama racuna, jamstva, servisnih primki i slicno.
Uradjen je inspekcijski nadzor o cemu sam telefonski bio obavijesten te je, sukladno utvrdjenom cinjenicnom stanju, trgovini ili servisu (nisam siguran) dan rok od tjedan dana da se ocituju o zamjeni laptopa novim.
(Khm, sasvim slucajno, na dan kad je proveden inspekcijski nadzor, dobio sam obavijest iz servisa da je laptop spreman za preuzimanje...

)
Po isteku tog roka, dobio sam pisanu ponudu od trgovine da odaberem laptop po svojem izboru od par ponudjenih (jer mojeg vise nije moguce nabaviti) i ja sam, jasno, odabrao najjaci model.

Trenutno mi je i on malo "cudnjikav" (naime, ima US keyboard layout, a model je za rumunjsko trziste?!), mada je, cini mi se, stvarno potpuno nov i ispravan s, nadam se, vazecim jamstvom za Hrvatsku.
Cijela procedura, od prijave Inspektoratu i s naknadnim slanjem nekoliko preporucenih dopisa, pa do zamjene laptopa, trajala je oko tri tjedna.
Naravoucenije: Ima Boga!