View Single Post
Staro 22.11.2011., 22:50   #15729
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor murina Pregled postova
edit2: Vuco, a Thunder?

Kako ni jedan nema vilicu s promjenjivim hodom? Koji god pogledam..
Thunder je skuplji i ima loše djelove. Modeli 2010 (od kad su promijenili dizajn) dobivaju ok review-e, ali svi im spominju da se mora voziti shock pod lockoutom (ako ga ima) jer inače se puno snage gubi pri tome. Druga je stvar što im je geometrija iz 2006-te, kad je 69° HTA bio brutalan. Danas na takvom bajku treba doći HTA ~67° da bi bio na spustu zanimljiv. Na usponu će ga ionako drugi oderati jer imaju bolju zadnju suspenziju ili spoj suspenzije i shocka (RP23 i sl.).
S obzirom da očito ta djevojka voli se ganjati (kako gore tako i dolje), šteta ju je ograničiti sa lošijim biciklom. Mislim, moš ti kupit headset koji će skinuti 1.5° sa HTA, ali to je dodatni trošak od 100-200€ minimalno.

Imam starog Thundera koji iza ima 135mm hoda i za sve što mi vozimo je dovoljno. No kad se pređe na bajk koji niti ne treba imati više hoda, a ima bolju geometriju za spust (npr. od buraza Prophet koji ima 140mm hoda, a totalno drugačiju geometriju za dolje, ne samo HTA, već i wheelbase i ostalo), razlika je i više nego primjetna.

Pogledaj samo Nika kako juri kad je dobra geometrija (iako je on dobio i 30mm hoda iza, Jekyll je potpuno drugačiji bajk). Prije sam ga čak i mogao pratiti ili bi mi pobjegao 10m, danas nema šanse, nakon 2 zavoja ga više nema ispred. A na usponu ga bajk jednako tjera, čak i on ima 90mm mod na shocku koji jedva primjetiš da se bajk boba. Sve ide u pedale i bajk tjera naprijed.

EDIT:
Što se tiče vilice sa podesivim hodom. Realno za Lojstek i takve tipove uspona ne treba. No za Strmopeć npr. po onome što sam vidio bi super došlo da se spusti prednji kraj, jer ipak uspon traje duže. Kukao je buraz prije kak se ne može penjati kad mu je Tora na 130mm. Sad ima Vengeancea na 150mm, stražnji shock mu još SAG-ne i svejedno se penje gdje se i prije penjao. Na 2 djela stisneš zube i otpedaliraš jako nagnut naprijedi ili još bolje, digneš se na noge i bok.