Citiraj:
Autor Wolverine
Pa sad, ako želi odlično polupasivno napajanje onda je onaj Seasonic odličan odabir. Neki jednostavno žele takvo napajanje.
Ploča također, ako treba Z68 čip ploča je ok. Ako ne treba neka idena P/H67.
A za igre je i3 2100 i više no dovoljan.
|
Upravo tako. O tom je rijec, razumijemo se.
Ploca... nije da mi ono, treba, i ova je sasvim O.K. al vise je uzimam zbog te podrske za PCI-expres 3.0 i sl. điđa miđa, a koliko god mi one moguce i ne trebale, nije ni da mi treba ni i5.
Al nek dobre ploce i napajanja, a proc uvijek se mijenja uleti i plovan ako zatreba itd... Tako bar je razmisljam.
Citiraj:
Autor lolofuxy
Opet ti velim wd green + ssd nije nikako loša opcija, ako ti treba a ti veliš da na starom hdd-u od 320 gb si pola napunio, ćemu ti onda ovo sve i bezveze bacaš lovu u vjetar, mislim da ti je puno bolja i jeftinija verzija da si uzmeš WD BLACK OD 1 TB ili od 500 GB jer su to jedni od bržih hdd-ova,koji su i tihi i hladni al velim opet tvoj izbor, a ne kužim te ovo što se tiče kućišta tebi je potrebna tišina, pa Fractal Design Define R3 black Pearl je midtower ogromno kućište isto obloženo sa spužvom i nečujno i ne vidim potrebe za XL-om koji je big tower jer nemaš hrpu hdd-ova ili neke ogromne hladnjake ili vodeno hlađenje sa radijatorima itd itd tako da i tu možeš uštedit 300 kn, dalje ne kužim i kaj će ti cpu kuler na i5 2400 kad se on neda ni klokat i sam stock hladnjak ga drži pod sasvim normalnim temperaturama i nije glasan. Ako želiš izvuć najbolje za lovu uzmi si ovo:
cpu: i5 2500K, 1155
cpu cooler: ZALMAN CNPS10X PERFORMA
mbo: AS ROCK P67 PRO3-B3
ram: MSI KINGSTON 2X4 GB DDR3 1600 MHZ
vga: MSI GTX 560 Ti TF 1gb ddr5
hdd: WD BLACK 1 TB
dvd: LG GH22NS SATA
psu: XFX 550W, 80+
case: FRACTAL DESIGN DEFINE R3 BLACK PEARL
monitor: DELL U2412 M 24"
ukupno sve iz adm-a: 7787+ 800 kn za hard s njuškala= 8587+ cpu cooler iz linksa 289 kn= 8876 kn
|
Na starom istina da pola nije popunjeno, no prodajem svoj sadasnji komp, pa mi ga je lakse tako prodati nego bez HDD-a, ili u djelovima. Ostavljam si samo misa, tipkovnicu i zvucnike.
Sto se casea tice... Pa ne znam kako da ti kazem, to je jednostavno subjektivna stvar, i Define XL mi se jednostavno svidja, recimo, svidja mi se sto nema gore otvore (i sto ih uopce ima manje) a ima vent., sto mogu izvaditi kavez itd... Al da sad ne ulazimo u to.
Nisam znao da se i5 2400 slabo kloka, to mi je skroz smijesno, al sad i obzirom na to vjerujem da cu ipak ostati kod svog i3 odabira (valjda se ona da prziti). Ja nekako vidim stvari da cu vise dobiti na performansama s SSD-o, i i3 kombinacijom, no s HDD-om i i5 kombinacijom.
A dajte mi molim vas odgovorite sto ja pitam a niko da odgovori:
Za filmove, muziku i sl, ima li razlike i kakva je izmedju
green i black verzije (u brzini, temperaturi i tisini). I isto WD ili Samsung (posto ja nikad nisam imao problem s WD diskovima, al vidim da se ovdje preporucuje ugl. Samsung HDD).
I jos, SSD, ima li opipljive razlike u realnom svijet izmedju ovog mog SSD-a (Aegisa), i recimo Corsaira GT (u tom slucaju bih isao na manju verziju diska) mada sumnjam da ima.
Hvala.