trebao bih malu pomoć u bezi očitanja temp, jer se ne usudim više clockat proc. Računalo je pod "moj komp". Phenomu sam uspio otključat samo jednu jezgru ( druga je nestabilna ), tako da sad radi ko X5, e sad imam par pitanja i bio bi jako zahvalan na bilo kakvoj informaciji u vezi njih

.
1.Pitanje - Da li bi vi ostavili proc na x5 ili na x4, guglam već par dana po netu u vezi neparnih jezgri na procu i sve što nađem odnosi se na x3

, pa da li je ispravno pretpostavit da će program ili igra iskoristit sve jezgre ukoliko ima multiproc.

podršku

pa je svejedno što je ovo 5. jezgra?
2.Pitanje - HM imam problem s očitanjem temp procesora. S isključenim core unlockom, temp mi je premalena nekako s obzirom da sam ga stavio za sad na x19 množitelj- 3.8 gHz na na stock 1.35 voltaži.. Bios i aida64 kažu da je temp u idleu s uključenim Cool & Quiet 22-23 C ( jezgre u idleu 13 ). Kad upalim Stability test u Aidi temp ide do nekih 32-33 ( jezgre 25-24) nakon 10 minuta. Pretpostavljao sam da je možda senzor u banani, pa sam probao metodu prsta. Pipam po heatpipeovima od Zalman Performe i po postolju procesora i po čipu na matičnoj ali to je sve ladno ? Očekivao sam da će bar NB bit vruć u krajnjem slučaju ali to je ladno, čak ni za moj ukus ne mogu reć da je mlako

. Kojom metodom da još provjerim kolika bi bila prava temp proca jer se ne usudim dalje clockat, a vidim da ima potencijala dosta proc
3. NB frekvenciju sam ostavio na default 2000mhz. Vidim da ljudi po netu to dižu što više. Da li ima koristi ak ju probam dić na recimo 2600?
Kućište je super provjetreno čuje se ko mustang

. Temp u sobi mi je oko 20C