View Single Post
Staro 22.11.2011., 15:42   #603
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Very simple.

Nekad su bili npr. pentium 3 800mhz (znači single jezgra 1x800mhz). Danas imaš npr. ja Ahtlon II x4 620 (koji stock je na 2.6ghz (ilitiga 2600mhz) ja sam ga digao na 3.3ghz i sad imam praktički 4 jezgre po 3.3ghz.

U igrama koje iskorištavaju procesor dosta i u nekom 3d renderiranju, dizajnu žeščem što bolji proc to bolje, što ne znači da su jezgre ključni i jedini faktor kod odabira procesora. Npr. dvojezgreni i3 pojede mog četverojegzrenog 620. Sad imaš ti raznih fora kod toga, ali uglavnom dvojezgreni procesori lagano idu u zaborav. Ti danas možeš igrati nove igre s nekim slabijim procesorom, ali samo ako igra ne zahtijeva i ne "jede" procesor jako, u tom slučaju grafička radi većinu posla. Ali igra tipa crysis koja jako treba proc, proc će igrati ključnu ulogu (uz prosječnu grafu).

EDIT: Ako uzimaš/imaš grafu tipa 560Ti ili HD6870 (na više) athlon će ti biti bottleneck (ilitiga usko grlo, tj. kočiti će grafu).
EDIT 2: Uzmi Phenoma obavezno. Puno je bolji od Athlona a samo je 60kn razlike, a na 955-ici nečeš imati problema s naponskim regulatorima na matičnoj, skoro je isto ko athlonov.
Mommistake je offline   Reply With Quote