View Single Post
Staro 22.11.2011., 02:59   #1034
skyman
Premium

skyman's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Wolverine i ekipa daju potpuno nepovezane primjere u odnosu s ovim...ti ako si kupio tu grafičku karticu...platio si je taj i taj iznosi..nakon par godina se pokvari..oni ti nude povrat novca koji je manji od onog što si platio (kao npr. meni u Hgspotu prije par godina)...al poanta je da ti s tim povratom novca i dalje možeš nabavit grafičku karticu sličnih ili istih performansi...bilo to da je to ta ista kartica ili kartica novije generacija nižeg ranga...znači nisi oštećen, ti ćeš i dalje imat komponentu koja će imat performanse kao i ona koju si kupio...znači kao da se ništa nije ni pokvarilo na prvotnoj komponenti...što je i smisao garancije!

U ovom slučaju kupac ostaje itekako oštećen...zašto? zato što za povraćeni iznos od prodavača kupac ne može nabaviti tu komponentu sličnih ili istih performansi/kapaciteta koju je do sad koristio...

Naravno zahtijevi kupaca za povratom novca prvotno plaćene komponente čiji je iznos iznad trenutne tržišne vrijednosti te iste komponente naravno nemaju nikakve osnove, to što je hgspot jedno vrijeme to radio je očito bio propust s njihove strane i kasnije su to prestali radit.

Tako da gledajte to malo s te strane, a ne oduzimat plaćene i vraćene iznose itd. ...što je pomalo glupo stajališe gledanja na ovaj problem...kad to uzmete u obzir, zakon itekako ima velikog smisla. I nije tu da štiti samo kupca nego i prodavača! Znači cilj zakona je da ni prodavač a ni kupac ne ostanu oštećeni, što ovdje nije stvar s ovim slučajem. Znači ADM neće nikako ostat oštećen čak i da vrati trenutnu vrijednost te komponente (neće se nikad desit) ili da osigura adekvatnu zamjenu.

Na kraju ispada da u ADM-u rade lopine svjetske razine, i što je najgore dosta će im ovakvih podhvata i proć, svi znamo kako teško daju povrat novca i da stalno nešto muljave pri zamjenama pokvarenih komponenti nudeći slabije komponente...ja ne bih nikako prihvatio povrat novca, nego bi im lijepo rekao da izvole nabavit adekvatnu zamjenu i da mi se nigdje ne žuri...dapače tražio bi kontakt s njihovim uvoznikom da mogu i sam pratit kad će doć zamjena. Ne bi se čak ustručio tražit zamjenu za bolji disk uz moju nadoplatu, ali na trenutnu vrijednost te komponente (bila ona veća ili manja nego prije). Jer zaboravljate...ADM će dobit adekvatnu zamjenu za taj disk, uzeo ti te novce (bolje za njih iz očitih razloga) ili ne.

Neki se ovdje brinu za prodavača, a šta zaboravljate skok cijena diskova koji su bili na skladištu, a ne samo novih pošiljki? Imam par poznanika koji to znaju i pouzdano s radnog mjesta.

Zadnje izmijenjeno od: skyman. 22.11.2011. u 03:16.
skyman je offline   Reply With Quote