Prvo cu navesti komponente ukljucene u igru.. Palomino 1700+ ( ne znam oznake jer mi se nije dalo skidat cooler), Alpha Pal6030Muc sa ceramique pastom, ABIT NF7 V2.0.. sad RAM: imam 2 modula: 1. 256Mb G.E.I.L. Ultra Platinum PC400 Dual Channel 500Mhz i 2. modul: 512Mb PQI PC3200 400Mhz... dakle ocita je razlika

e sad najveci problem je moje napajanje, MS 300W, 120kn kosta u ducanu i mislim da to sve govori

namjeravam ga zamijeniti za neki Chieftek cim skupim nekih 400tinjak kuna... e sad, pazljivo sam procitao upute od Kove (Sticky: OC AMDa)..nekoliko puta.. i posto mi je CPU Multiplier lockan na 11 isao sam lagano dizat FSB i pratit promjene... svaki korak sam zabiljezio uz par jednostavnih benchmarka (Everest i Sandra). AGP je cijelo vrijeme bio na 66 (PCI 33).. jedino sta nisam konkretno znao sta da napravim su latencije i postavke mojih memorija... zbog razlicitosti modula.. pa sam koristio ABITove preddefinirane postavke..poceo sa SPD pa presao na Optimal i Agressive... e da, temperatura je vise manje bila oko 45 stupnjeva..kolka je i bila prije clockanja..jer nisam dizo napon CPUa..ni inace ne znam da li je to puno za moj proc al kolko citam po forumima definitivno nije malo..
uglavnom, tvornicki CPU radi na 11x133=1463Mhz.. poceo sam dizat za 3-5 Mhz, bootao u Windowse i napravio par bencharakova i kad sve radi ponovo podigao FSB i tako dalje.. no postigao sam iznenadujuce malo!?!? naime, dosao sam do 154. Znaci dobio sam 11x154=1694Mhz i tu je zadnji put sve radilo..u tom trenutku je memorija bila na agressive: 6,3,3,2.5 (kad sam stavio na Turbo 5,2,2,2 dobio sam nakon boot BIOS Checksum error...).. neki rezultati u tom trenutku: Sandra CPU: 6314 MIPS/2541 FLOPS, Memorija: 2268 INT/2118 FLOAT.
Uglavnom, tu je sve radilo kako spada..i onda sam podigo FSB na 159 i nisam mogao uci u windowse..par puta.. smanjio sam na 157 i doso bi skoro do kraja bootanja i onda bi dobio Blue Screen s nkim errorom... smanjio sam natrag na 154 i sve je opet radilo... onda sam probao podic FSB na 157 ali i napon memorije (tako pise u Stickyu) na 2.7V (do sad je bio 2.6) i OPET nisam mogao uci u windowse..tako da sam tu odusto od daljnjeg dizanja FSBa.. smanjio sam ga na 152 i sada sve radi...stovise Prime95 mi Tortura CPU vec jedno 45min i sve sljaka..temp mi je na 51 stupanj. Inace temperaturu mjerim sa Abitovim ABITEQ programom.
Ja pretpostavljam da mi je napajanje najveci problem... iako znam da taj Palomino nije bas za clockanje... dakle moje pitanje je, sta mislite, jesam sta zaboravio napraviti? pogrijesio? i ima li smisla ovo clockati dalje?
da li su te temperature "normalne" i da li je to moje hladenje adekvatno? zelim biti tosiguran prije nego pocnem dizat napon CPUa...a za to cekam i bolje napajanje.. a kad skuzim kak da stavim prokl*BIP* sliku ovdje budem stavio cijelu tablicu (screenshot) sa detaljnim rezultatima
EDIT: hm, upravo se prekinuo Prime Torure... kaze: hardware failure detected..bla bla.. test ran 53min..1 error, 0 warnings... execution halted..
u stress.txt pise da je mozda slabo napajanje..

CPU je bi na oko 51 stupanj a voltaza unutar nekih "granica"...