View Single Post
Staro 19.11.2011., 23:35   #1621
D.O.M.I.
Premium
Moj komp

D.O.M.I.'s Avatar

Datum registracije: Jul 2009
Dakle ovako, pokušavam OC-a svoj E8400 na 4 GHz za 24/7 rad. Kupio sam Katanu III u veljači ove godine i kloknuo ga s defaultnih 3.0 na 3.6 GHz uz postavke u BIOS-u koje su dolje, bezuspješno sam pokušavao preko toga jer što sam god napravio (naravno uz moje prilično ograničeno znanje o OC-u te prijateljevu pomoć ) jednostavno nije htio preko toga pa sam se zadovoljio tim rezultatom.

Budući da znam da su ovi procesori dobri za OC, a i ljudi mi govore da ovo bez problema može ić još dosta gore, odlučio sam ponovo dat šansu i probat dić na 4.0 GHz al ovaj put nadam se uz još neke savjete kako i što napravit.
Prilažem i sliku temperatura i ostalih postavki u full loadu opterećenom s OCCT, uz napomenu da se temperature u idle kreću oko 39-40 °C trenutno s ne baš čistim hladnjakom (dosta prašine se skupilo) a u full loadu koliko ga igre opterete, ni ljeti uz saunu u sobi ne prelazi nekih 64 ° iako i to rijetko i gotovo nikad ne dostiže.

Validacija

Temp

BIOS1

BIOS2

BIOS3

AKo imate kakav savjet kako i što napravit da dostignem željeni rezultat, rado ću poslušat. Hvala
D.O.M.I. je offline   Reply With Quote