Istina, svatko će doživjeti istu tipkovnicu na svoj način, zato sam i napomenuo da ne postoji prosudba koja tipkovnica će nekome biti savršena.
Inače, koristio sam svakojake tipkovnice, od najjeftinijih no-name do Cherry G83, Logitech Office Keyboard, Logitech S520, Compaq/HP USB tipkovnice i stvarno mogu reči da mi je Arctosa najbolja. Kod tipkovnica s klasičnim tipkama pune visine malo me smeta predugi hod tipki, treba puno vremena i veliki hod prsta da se stisne jedna tipka, prebaci prst na drugu tipku i opet stisne. Kad treba u igri napraviti reload ili prebaciti na drugo oružje, svaki djelić sekunde je važan. Zato su mi se tipkovnice niskih tipki kratkog hoda pokazale idealnima za igre tipa BFBC2. Tu sam izvrtio S520 i
Compaq/HP USB tipkovnicu. Kod njih mi je smetalo to što je Logitech S520 malo klimavih tipaka i nedefiniranog pritiska, nemam osjećaj kad je tipka stisnuta do kraja a kad samo do pola. Compaq/HP ima puno bolje definiran pritisak ali i ne registrira sve stisnute tipke (nema antighosting).
Probao sam Blackwidow, znam i osjetim da je to klasa iznad svih ostalih tipkovnica, ali je i cijena takva. Da su tipke niže, vjerojatno se ne bih dvoumio između nje i Arctose, ovako je Arctosa odnijela pobjedu jer je i tiša i ima niske tipke. Razlika u pritisku i osjećaju tipkanja je neznatna a u cijeni itekakva. Arctosa ima idealno tvrde tipke pa se ne dešava da oslonim prst na tipku i slučajno stisnem kao što mi se dešavalo na Logiju S520.
Sad ću čekati koju godinu da se pojavi koja mehanička tipkovnica niskih tipki a do onda Arctosa trpi BFBC2 a uskoro će i BF3...