View Single Post
Staro 18.11.2011., 16:28   #349
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Supercharger skritpa - za bolji multitasking (neće gasiti launcher tako lagano iz memorije) i memory management.

Original thread - V6 Supercharger script by zeppelinrox

Dio stvari je kopiran iz vodiča za LG GT540 mobitel (ima i više slika), no s obzirom da su uređaji slični što se tiče RAM-a i procesora, radi jednako dobro i na Huaweiu U8650.

Što trebate imati prije nego krenete:
  • root-an mobitel
  • busybox (dolazi sa mislim svakim custom ROM-om kod Huawei-a; inače ga sa marketa skinete)
  • script manager (skinete đabe sa marketa) - mora biti na telefon instaliran, ne na SD kartici
  • eventualno neki filemanager za stavljanje skripte na root SD kartice

1. Skriptu skinite sa originalnog threada ili ako nemate account na XDA, možete i sa sljedećeg linka - Mediafire download skripte.

2. Skriptu stavite na root kartice da lakše nađete to.

3. Pokrenite script manager, otiđite sa MENU tipkom na MORE -> ADVANCED OPTIONS -> CONFIG i stavite kvačicu na "Browse as root"

4. Sa Script managerom nađite skriptu na root-u kartice i pokrenite je (tapnite prstom po ekranu )

5. Stavite kvačicu na "Run as root" kao na slici:

6. Stisnite RUN da se pokrene skripta

7. Prvo vas pita brzinu scroll-a (1-3). Ako želite čitati kaj piše, uzmite najsporiji, ako ne, najbrži. Broj upišete tako da Vam se digne tipkovnica kad taknete ekran (sve piše tamo, ali nikad ne znaš).

8. Drugo Vas pita ono najvažnije, koji setup želite. Unesite broj 6 - to je za BALANCED memory management i HTK (Hard To Kill) Launcher za bolji multitasking

9. Kad sve prođe na kraju Vas opet pita da unesete broj. Unesite broj 16 za EXIT i ako se ne varam, reboot-at će Vam se mobitel. Ako se ne reboota sam (nisam ziher jel oće ili ne), onda ga Vi sami reboot-ajte.

PROVJERA:
- Pokreni Script Manager opet
- Pokreni opet skriptu preko njega, stavi opet "Run as ROOT" i onda RUN
Ako piše kao na slici, odnosno "Launcher is .... HARD TO KILL!" i "NOTE: Current Minfrees = 6, 8, 26, 28, 30, 32 mb" stvar šljaka.

Launcher Vam se više neće gasiti osim ako fakat zafali memorije (a to mi se dogodilo nikada) i općenito će mob malo bolje raditi (meni je znao ponekad imati sekundu pauze na original ROM-u kad sam izašao iz nekog menija ili aplikacije).

Neki custom ROM-ovi će možda u budućnosti imali tu ili sličnu skriptu (za LG GT540 je to dovelo do finog ubrzanja mobitela), no koliko sam skužio - za sada nema ništa. Radi na GGR (Goran's Good ROM) ROM-u, a radi i na Cyanogenmod-u ziher.