View Single Post
Staro 18.11.2011., 14:10   #1
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Koji OS za mali Asus EEE 4G ?

Imam ovaj netbook već ~3 god. i služi mi samo kao "download računalo", tj. ne gasi se i preko noći vrti torrente, itd.
Laptop ima ugrađen SSD od 4gb, originalno s njim je bio Xandros Linux, međutim makao sam ga jer ne znam raditi na Linuxu pa sam stavio Win XP.
To mi je također bio nužan potez jer neke korisne stvari koje rade na Win ne rade na linuxu, kao npr. Teamviewer kojeg često koristim da pristupim netbooku, moddani display driveri koji dopuštaju rezolucije veće od 800x600 (inače je toliko tvornički limitiran), ostali "toolsi" koji dižu takt procesora sa 600 na 900mhz, kontrola ventilatora, itd.

Sve je bilo u redu nekih godinu-ipo, a onda se mali HDD napunio do kraja (iako sam prebacio sve temp-ove, cacheove, itd. na externi disk) i više nisam imao šta brisat, pa sam izbrisao Windowse

Nakon toga sam nekidan stavio isto Win xp ali nLite-anu verziju (250mb instalacija), pa to ne radi kako treba, ima više problema - da ne duljim.

Promatram ponovo opciju vraćanja Xandrosa na njega međutim mislim da će mi to zadati glavobolje, ponajprije zbog Teamviewera, shareanja externog diska i povezivanja istog na "glavno" računalo, a da ne spominjem ove moddane toolse koji rade isključivo na Winxp.

Svejedno bih htio čuti šta vi preporučate, dakle neki mali lagani OS, mogućnost instalacije barem Teamviewera i da ne zauzme cijeli disk?

Neo-ST je offline   Reply With Quote