Citiraj:
Autor Andymur
ima mada ne znam gdje ima kod nas. Za cca 499eura se da nabavit hazro 27wc koji po rejtinzima je vrlo dobar što se tiče ips displeja, ali mu se predbacuje jeftinoća kučišta mada za tu cijenu ne može bolje. Uspoređuje se sa dellovim 2711 i sa appleovim 27inchnim modelom.
|
...iz
HP teme
Da, ponuda se stisla na 2-3 modela i nekadasnji naglasak na PRO je sad postao univerzaniji dozivanjem kupaca. Prvobitna razina je trazila ime i reputaciju, za koju je Hazro jednostavno premalena firma, a za sticanje sumnjam da bi omasovili prodaju previse skupih modela, uz cementirana imena top kategorije. No dobro, zato stednja ostaje, koliko vidim od korisnika, vise na maskama i kozmetici, a manje na rezultatima slike koju daju. To je u svakom slucaju dobro.
Jedino, ne bih se volio baviti mogucom potrebom reklamacije u sadasnjem stanju ostvarivanja narudjbe. Ali, uz dobar ducan,
HZ27WB i
HZ27WC nisu za odmahnuti rukom!
Uz zalosni naglasak da WB jedini cini
glossy odmak iz ponude
Dodatna, po meni neoprostiva gluparija je WB/WC ponuda ulaza! Sto me odmah sjeti na Apple mazohizam i vjerojatno identicni stariji ADB. Jedan ulaz je cisti mazohizam, no, Hazro barem cijenom moze ponuditi ispriku, dok Apple... zali boze rijeci.
FRC-anje na 10-bit (HZ27WB & HZ27WD) je lijepo iz prve naci u specifikacijama, bez ronjenja u PDF-ovima.
WC kaze da LED-ira na cistoj 8-bit?
Kad se sva tri protresu,
HZ27WB ostaje najveca atrakcija u ponudi. Nedostatak (promaknulo mi u prvom pisanju) OSD-a i jedan ulaz je odvratno losa stimulacija, no, kome treba za jedan jedini posao/namjenu i gledana cijenu/rezultat... i dalje ostaje interesantan izbor.
Jedina stvar koje me zbunjuje u trenutnoj ponudi je cijena! Ne kudim cijene, vec nelogicnost pozicioniranja modela, ali upravo po cijeni! Ako pogledate razliku u cijeni modela... cini se kako Hazro sam sebi konkurira! Otocki kupci, istina, jesu poznato fanaticni po gledanju na ustedi, ali US i kupci ostatka svijeta, micro razlike u cijeni modela bas i nece dozivljatati na isti nacin. Ne znam, ali nema mi bas smisla i kao da se sam potkopava.