View Single Post
Staro 16.11.2011., 10:03   #807
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
...
Samo da prije odgovora pojasnim da su moji komentari u ovoj temi najcesce jednokratni i nemam namjeru sudjelovati u raspravama koje ne vode nigdje. Jos manje vrijedjati necije osjecaje i njegovu poimanje pravednosti u domacem nogometu. U najboljoj namjeri mog vidjenja stvari :

Citiraj:
Autor Flood Pregled postova
Usporedivati Markovica i Bilica je deplasirano...shizofrene reakcije javljaju se kod zutila medija i povodljivih ljudi,a zajednicka karakteristika im je da pojma nemaju o onome sta pisu ili ono sta gledaju na tvu ili uzivo pa si umisle da znaju nesto...Neznam na sta mislis,ali repka je otisla tamo kamo je planirala
Naprotiv kolega Flood,

Mada ne volim nikakav populizam, pa tako ni onaj nogometni, ajmo svesti stvari na razinu donekle strasnog promatranja.

Vodjenje reprezentacije bi trebalo nekome biti na cast. Ako je odnos prema casti iskren, onda automatski, rijec cast ima ogledalo u znacenju rijeci odgovornost! Odgovornost sportskog (pogledaj u bonton vitesko/sportski) ponasanja nalaze, ako nisi reprezentaciju doveo do rezultata, sve u redu, dao si, ili nisi dao sve od sebe, ali znas da je ostanak isto sto i tvrditi da te nema nitko zamijeniti! Kad nakon toga dajes kondicional za kondicionalom u davanja ostavke, onda se polako spustas na razinu iz koje vise nema povratka.

Netko ce s pravom reci da faraon, i po meni karcinom Hr sporta, ce ionako izabrati nekog podobnog, ali ako se 2x za redom nadju ljudi od karaktera (koliko god idealisticki zvucalo) onda Markovici pred javnosti imaju sve tezi i tezi posao peglanja istine. No kad vec slicni moralni postupci spadaju u fatamorganu, onda se iskreno ponadah, da ce jedan mladji selektor Bilic, po prvi puta pokazati da se krilatica 'drugorazredni se okruzuje trecerazrednima' ovaj puta moze faraonu obiti o glavu, posebno, ako Bilic bude dosljedan i drzao se svoje rijeci. Nazalost, on je po svemu prikazanom (ako i nije bio u pocetku) potvrdio se kao poslusni vojnik liderske politike faraona. Tebi je deplasirano, meni je cisto kao suza. Ali mislim da je Hr javnost dovoljno razbacana po tom pitanju i po meni je stvar karaktera covjeka. Karakterni problem koji jasno dijeli ljude na dvije strane. Tebi je prihvatljivo zbog ushita dozivljaja zabijenog gola, meni nije, taman da ih dovede do trofeja!

Ponasanje selektora i predocene reakcije, u kojima kad zabijemo gol, ponasa se euforicno kao da je osvojio Jackpot, ili skace u ruke nekome iz HNS popratne ekipe, ne izgleda mi kao zrelo baratanje strategijom vecom od puke srece! Jer to su reakcije osobe koja sebi ponovo kaze : Hvala ti boze, ponovo sam se izvukao! Na istoj razini se onda i kriteriji javnosti spustaju u jednako : Hvala ti boze da smo se provercali i ovaj put! Nedostatak bilo kakvog relevantnog kontinuiteta je upravo ono sto cini povjerenje povrsim. Kontinuitet je nasa rak rana. Odnosno, povjerenje ciji zivot ovisi o prvoj izgubljenoj, ili prvoj dobivenij utakmici. To je nadasve primitivna razina koju odrzava nas nogomet, kad god ga dozivljavamo u povecalu nekih priprema. Odatle i spomenuta sizofrenost. Ti ju mozes relativizirati, ali da se nisu sad provercali, vecina zna kakve bi reakcije ljudi bile.

Kao i u glazbi, ili bilo kojoj sferi ljudskog stvaranja, kad jako dugo vremena nema istinske kvalitete, onda se automatski i ocekivanja vecine drasticno spustaju prema dole, Zato i eksplozivna eurorija s doslovno otpacima od rezultata, a svako krumpiranje u prstu srece, dozivljavamo kao osvojeni K1. Upravo zbog toga ce nizbrdica loseg nastavka, ponovo imati poznati epilog svih dosadasnjih propadanja.

Da, ne sramim se reci otpacima od rezultata, jer vidjena igra protivnika je nesto na cemu bi se zabrinuo svatko objektivan. Tu se nema sto velicati, vec samo zahvaliti na sretnim okolnostima. Ako i odigraju jednu dobro, zar se tome mozda trebam diviti? Nema kontinuiteta, a zbog moralne nistavnosti vodstva, sve ostalo je tuzna prica. Volio bih staviti ruzicaste naocale i reci da je ovo veliki preokret, ali tome jednostavno nema safta realnosti.

Za ostale komentare, nemam ti sto dodati, dokaza je visegodisnjih oko nas na svakom koraku. Ako ih nisi vidio, onda si doista najveci zaljubljenik u nogomet, a emocionalna komponenta je neobranjiva kategorija poimanja, i ti na nju imas pravo, bas kao i svi ostali.

...
Visage je offline   Reply With Quote