cek', sta sad napadas ili se osjecas napadnutim?
i mislis li da je limar uredno prijavio rad, dobio si racun i iznosom PDV-a za tih 500 kuna?
ne, ja pricam o fusu, i da, znam da odradeni posao svejedno vrijedi vise. isto tako znam za cijene limara, nedavno sam imao bliski susret s zenskom u meganu, znam koliko je materijal koji ce limar "uloziti", i znam koliko je rad naplacen. i mogu ga 'ebat, jer mi frend nudi istu cifru u limariji gdje on radi, naravno van radnog vremena, naravno u fusu.
ja sam kazem da mi je za promjenu 5 kondenzatora cija vrijednost ne prelazi par kuna po komadu pomalo smijesno naplatiti 150 kuna, to je sve. u tom slucaju bi elektronicari bili itekako bogati, zamisli, sredis ovakih 5 poslova tjedno, das drzavi 23% (35 kuna) i tebi ostaje svaki dan (na ulozenih recimo 20 kuna) cifra od 115 kuna. pet poslova dnevno je 575 kuna, neka bude 22 radna dana (iako manje-vise svi rade subotom prijepodne barem), 12500 kuna (minus materijal ajd, 22x20, neka bude 500 kuna).
a pazi, govorimo o "popravku" koji se svodi na odlemiti 5 kondenzatora i slemiti ih nazad

. koliko onda bi kostao neki zesci kvar?
EDIT.
promjenio bi ja autoru kondice za kutiju pljugi, racunajuci moje kondenzatore. jer to prakticki ja ne racunam kao popravak. toliko o mojim cijenama.........